notebook-laptop-15,6-dell-inspiron-15r-alu-i5-460m-4096-500-hd5650
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
notebook-laptop-15,6-dell-inspiron-15r-alu-i5-460m-4096-500-hd5650
Witam! mam pytanie czy Ubuntu poradzi sobie z tym sprzętem
Dell Inspiron
Procesor Intel Core i5-460M (Od 2.53 GHz do 2.80 GHz, 3 MB cache)
Chipset Mobile Intel HM57 Express
Pamięć RAM 4096 MB (SODIMM DDRAM3, 1333 MHz (taktowane 1066 MHz), maks. 8 GB)
Ilość gniazd pamięci 2 (0 wolnych)
Dysk twardy 500 GB SATA 5400 obr.
Wbudowane napędy DVD+/-RW DualLayer
Typ ekranu Błyszczący, LED
Przekątna ekranu 15.6"
Nominalna rozdzielczość 1366 x 768
Karta graficzna ATI Mobility Radeon HD 5650
Wielkość pamięci karty graficznej 1024 MB (pamięć własna)
Urządzenie wskazujące Touchpad
Typ baterii Litowo-jonowa, 6-komorowa, 4080mAh
Karta muzyczna Zintegrowana karta dźwiękowa zgodna z Intel High Definition Audio
Karta sieciowa 10/100 Mbps
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Rodzaje wyjść / wejść 1x Bluetooth 2.1
1x Combo USB/eSATA
1x czytnik kart 7 w 1
1x DC-in (wejście zasilania)
1x HDMI
1x RJ-45
1x VGA
1x wejście mikrofonowe
1x wyjście słuchawkowe
3x USB 2.0
Zainstalowany system operacyjny Brak
Dołączone oprogramowanie
Wysokość 32.8 mm
Szerokość 380 mm
Głębokość 260 mm
Waga 2.65 kg
Dodatkowe informacje Aluminiowa obudowa
Gwarancja 24 miesiące CAR
Możliwość zabezpieczenia (Kensigton Lock)
Wbudowana kamera internetowa 1.3 MP
Wbudowane głośniki z technologią SRS Premium Sound
Wbudowany mikrofon
Zasilacz w zestawie
Dell Inspiron
Procesor Intel Core i5-460M (Od 2.53 GHz do 2.80 GHz, 3 MB cache)
Chipset Mobile Intel HM57 Express
Pamięć RAM 4096 MB (SODIMM DDRAM3, 1333 MHz (taktowane 1066 MHz), maks. 8 GB)
Ilość gniazd pamięci 2 (0 wolnych)
Dysk twardy 500 GB SATA 5400 obr.
Wbudowane napędy DVD+/-RW DualLayer
Typ ekranu Błyszczący, LED
Przekątna ekranu 15.6"
Nominalna rozdzielczość 1366 x 768
Karta graficzna ATI Mobility Radeon HD 5650
Wielkość pamięci karty graficznej 1024 MB (pamięć własna)
Urządzenie wskazujące Touchpad
Typ baterii Litowo-jonowa, 6-komorowa, 4080mAh
Karta muzyczna Zintegrowana karta dźwiękowa zgodna z Intel High Definition Audio
Karta sieciowa 10/100 Mbps
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Rodzaje wyjść / wejść 1x Bluetooth 2.1
1x Combo USB/eSATA
1x czytnik kart 7 w 1
1x DC-in (wejście zasilania)
1x HDMI
1x RJ-45
1x VGA
1x wejście mikrofonowe
1x wyjście słuchawkowe
3x USB 2.0
Zainstalowany system operacyjny Brak
Dołączone oprogramowanie
Wysokość 32.8 mm
Szerokość 380 mm
Głębokość 260 mm
Waga 2.65 kg
Dodatkowe informacje Aluminiowa obudowa
Gwarancja 24 miesiące CAR
Możliwość zabezpieczenia (Kensigton Lock)
Wbudowana kamera internetowa 1.3 MP
Wbudowane głośniki z technologią SRS Premium Sound
Wbudowany mikrofon
Zasilacz w zestawie
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Odp: Czy będzie działał?
Takie wstawianie linku do sklepu trąci mi reklamą. Albo podaj link do strony producenta, albo też wstaw na forum najważniejsze dane techniczne sprzętu.
Work less, climb more 

-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Zgadzam się tytuł nie był treściwy,porawię
natomiast wstawianie linku nie ma nic wspólnego z reklamą,a nawet z jej definicją,czy tym bardziej regulaminem.Natomiast podawanie strony producenta w opacznym rozumieniu też może być reklamą
natomiast wstawianie linku nie ma nic wspólnego z reklamą,a nawet z jej definicją,czy tym bardziej regulaminem.Natomiast podawanie strony producenta w opacznym rozumieniu też może być reklamą
-
- Sędziwy Jeż
Dawid Raczek pisze:Witam wszystkich!!!
Mam takie pytanie czy Ubuntu będzie działał na tym sprzęcie?
(tu był link do sklepu, w którym sprzedają laptopa Dell Inspiron 15r)

-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
ideą Systemu Linux jest to że jest to przyjazny system.(czego nie można powiedzieć o adminisratorze) A funkcją administratora nie jest inwigilowanie tylko czuwanie nad przestrzeganiem regulaminu w sposób określony w regulaminie.Precz z komuną!!!
- k2cl
- Przyjaciel
Odp: notebook-laptop-15,6-dell-inspiron-15r-alu-i5-460m-4096-500-hd5650
Jeśli powyższy post był uwagą do mnie - nie, to nie jest inwigilacja. To była prośba podyktowana wcześniejszymi doświadczeniami na forum. Było już sporo wątków typu "czy to zadziała?" wraz z linkiem do sklepu. Jak by nie patrzeć - to jest forma reklamy danego sprzedawcy. Czymś innym jest dla mnie link do strony producenta sprzętu z pełną specyfikacją - to już informacja o wiele bardziej obiektywna: nawet jeśli coś promuje, to dany produkt, a nie sprzedawcę. Poza nielicznymi wyjątkami, sprzętu nie kupuje się bezpośrednio u producenta...ideą Systemu Linux jest to że jest to przyjazny system.(czego nie można powiedzieć o adminisratorze) A funkcją administratora nie jest inwigilowanie tylko czuwanie nad przestrzeganiem regulaminu w sposób określony w regulaminie.Precz z komuną!!!
Odnośnie samego sprzętu - wstawiona specyfikacja nie pozwala powiedzieć, czy wszystko będzie działać bez najmniejszych problemów. Zrozum - dopóki sam nie wykażesz odrobiny dobrej woli, będziesz zdany na odpowiedzi "chyba zadziała" - takie coś widziałeś już w innym swoim wątku na innym forum.
Przykłady braku precyzji? Proszę bardzo:
- karta wifi - fajnie, że jest zgodna ze specyfikacją 802.11 b/g/n, ale dopóki nie podasz chipsetu na której się opiera, trudno będzie z całym przekonaniem powiedzieć, że zadziała out-of-box,
- układ audio - poza deklaracją zgodności, tu również nie podajesz żadnych szczegółów.
Tak jak napisał mój przedmówca - najprostsze rozwiązanie to poszukać sprzętu w którejś z baz z informacjami o obsłudze hardware'u przez Linuksa...
Work less, climb more 

-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
to twoje cytaty: "Takie wstawianie linku do sklepu trąci mi reklamą" nie wiem co znaczy słowo 'trąci' to jakiś slang a w regulaminie jest wyraźnie napisane że jest to zabronione.
Kolejny cytat:
"Zrozum - dopóki sam nie wykażesz odrobiny dobrej woli, będziesz zdany na odpowiedzi "chyba zadziała" - takie coś widziałeś już w innym swoim wątku na innym forum."
To jest ocena w zawartej sugestii i jednocześnie odnoszenie się do innego fora i innych użytkowników nie jest zadaniem administratora tego forum.
Następny cytat:
"Tak jak napisał mój przedmówca" Zrozum że przedmówca na innym forum jest moim przedmówcą a nie twoim.A teraz przykład jak wygląda prośba: Proszę wszystkich użytkowników tego forum o wszelką pomoc związaną z zamieszczonym przeze mnie tematem.Jestem Nowym użytkownikiem systemu Linux Ubuntu i chciałbym korzystać na sprzęcie którego specyfikacje podałem-niestety producent nie podaje szczegółowych danych i jednocześnie producent prowadzi sprzedaż a zaleceniem administratora tego forum było korzystanie z strony producenta(i to nie jest reklamą)
Proszę o wskazówki od uczestników forum.Czekam cierpliwie
Kolejny cytat:
"Zrozum - dopóki sam nie wykażesz odrobiny dobrej woli, będziesz zdany na odpowiedzi "chyba zadziała" - takie coś widziałeś już w innym swoim wątku na innym forum."
To jest ocena w zawartej sugestii i jednocześnie odnoszenie się do innego fora i innych użytkowników nie jest zadaniem administratora tego forum.
Następny cytat:
"Tak jak napisał mój przedmówca" Zrozum że przedmówca na innym forum jest moim przedmówcą a nie twoim.A teraz przykład jak wygląda prośba: Proszę wszystkich użytkowników tego forum o wszelką pomoc związaną z zamieszczonym przeze mnie tematem.Jestem Nowym użytkownikiem systemu Linux Ubuntu i chciałbym korzystać na sprzęcie którego specyfikacje podałem-niestety producent nie podaje szczegółowych danych i jednocześnie producent prowadzi sprzedaż a zaleceniem administratora tego forum było korzystanie z strony producenta(i to nie jest reklamą)
Proszę o wskazówki od uczestników forum.Czekam cierpliwie
- k2cl
- Przyjaciel
Widzę, że masz ochotę na dyskusję... Proszę bardzo - nie lubię, kiedy ktoś odwraca moje słowa do góry ogonem.
Reasumując - sprawdź dokładniej, jakie wnętrzności ma ten laptop. O ile wiem, w Inspironach Dell montował zarówno układy wifi Broadcoma, jak i Intela. Te drugie działają bez oporów, pierwsze natomiast potrafią sprawić trochę kłopotów.
- jak powszechnie wiadomo, nie wszystko w naszym pięknym świecie jest czarno-białe. Reklamy na tym forum czasem mają oczywistą formę, często jednak są bardziej zakamuflowane. Twój post w swojej pierwotnej formie mógł być reklamą - taka jest moja opinia. Właśnie z tego powodu usunąłem pierwotny link i poprosiłem o inny odnośnik do sprzętu.to twoje cytaty: "Takie wstawianie linku do sklepu trąci mi reklamą" nie wiem co znaczy słowo 'trąci' to jakiś slang a w regulaminie jest wyraźnie napisane że jest to zabronione.
- ostatnie zdanie przeczytałem kilka razy, ale nadal nie potrafię rozgryźć go od strony gramatycznej (ortografię pomijam milczeniem)... Spróbuję się jednak odnieść do Twoich zarzutów tak, jak je zrozumiałem. Jeśli chcesz, możesz słowa z mojego wcześniejszego wpisu potraktować jako ocenę... Dotyczy ona jednak tylko i wyłącznie Twojego wpisu, a nie zawartości innego forum, na którym stworzyłeś identyczny wątek. Powtórzę - dopóki nie zamieścisz konkretnych informacji dotyczących sprzętu, niewielkie masz szanse, by doczekać się konkretnej odpowiedzi. Nie licz na to, że ktoś będzie szukać dokładnych informacji o tym laptopie za Ciebie... Jeśli natomiast wykażesz trochę inicjatywy i zamieścisz tutaj dokładną specyfikację sprzętu - szybko uda się ustalić, co ewentualnie może się buntować przy współpracy z Ubuntu.Kolejny cytat:
Przykro mi, ale to już jest szukanie dziury w całym - i na dodatek strzał kulą w płot. Miałem na myśli wpis WRG1954 - wypowiedź z tego forum i z tego wątku. Nietrudno zauważyć, że obydwaj wspomnieliśmy o tym samym - szukaniu informacji w którejś z baz informacji o współpracy na linii hardware-Linux...Następny cytat:
"Tak jak napisał mój przedmówca" Zrozum że przedmówca na innym forum jest moim przedmówcą a nie twoim.
Reasumując - sprawdź dokładniej, jakie wnętrzności ma ten laptop. O ile wiem, w Inspironach Dell montował zarówno układy wifi Broadcoma, jak i Intela. Te drugie działają bez oporów, pierwsze natomiast potrafią sprawić trochę kłopotów.
Work less, climb more 

-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Skoro nie rozumiesz prostego znaczenia słów napisze Ci po chłopsku.Otóż masz bardzo ciekawą teorie spisku,więc dobrze by było uwzględnić to w regulaminie.Według Ciebie nie wszystko jest czarno biała,a według mnie albo coś jest czarne albo białe, to twoja i moja racja.Jeżeli twoja opinia jest taka że wstawienie linku było reklamą to moja opinia jest taka że to twoje "widzi mi się"jak większość twoich kiepsko przemawiających argumentów.Skoro uważasz że popełniam błędy ortograficzne to właśnie zaprzeczyłeś sam sobie,odnoszę to do wcześniejszych twoich wpisów.Tak popełniłem błąd mianowicie taki że używałem słowa administrator a nie moderator świadczy to o mojej małej wiedzy.Poza tym Panie moderatorze uważam że zbytnio się pan angażuje w swoje czynności łamiąc regulamin który podejrzewam jest tylko i wyłącznie do pana użytku za czym przemawiają pana czynności otóż drogi panie czy nie prościej byłoby uwzględnić pewne kwestie w regulaminie dydaktycznie.A nie dyskutując na forum .Tak ,ale pan jest kimś ważnym (tak myślę)panie x. A użytkownik z zewnątrz to intruz,według pana który dostał pieniądze za wklejanie reklam(to między innymi pojęcie reklamy)Cóż, od samego początku chodziło mi o prostą odpowiedź którą pan uniemożliwia a prosta odpowiedź mogła brzmieć "nie wiem".I nadal mi wychodzi że coś jest czarne albo białe w odcieniu szarości jaką pan wprowadził w tym forum odnoszę tylko jedno wrażenie jest pan niekompetentną osobą o czym się przekonałem,ale co by to było gdyby pan się przyznał do błędu.Na szczęście znalazłem odpowiedź na nurtujące mnie pytanie na stronie internetowej producenta sprzętu ani w bazie obsługi hardware tylko na tej stronie http://www.ubuntu.com/ . no tak ale na szczęście mam wybór z którego korzystam.Na zakończenie tej dyskusji Życzę dużo rozsądku i umiejętności patrzenia z perspektywy innego użytkownika.No i oczywiście zmiany nieaktualnego regulaminu.
Pozdrawiam.
Dawid Raczek
Pozdrawiam.
Dawid Raczek
- k2cl
- Przyjaciel
Idziesz w zaparte? W porządku. W takim razie - dopisuję tutaj ostatni swój komentarz, a potem już nie będę się tu wtrącać i pozwolę, by temat umarł śmiercią naturalną.
Najpierw kwestia merytoryczna tego wątku... Założyłeś dwa identyczne wątki na dwóch różnych forach internetowych... Doczekałeś się odpowiedzi trzech różnych osób (siebie celowo tu nie wliczam) - żadna nie była konkretna. To naprawdę nie daje Ci do myślenia? Polecam uwadze http://rtfm.killfile.pl/
Jeżeli pokażesz innym, że zależy Ci na znalezieniu odpowiedzi i sam choć trochę poszukałeś - ktoś pewnie udzieli pomocy. Próbując zrzucić całą robotę na innych - raczej nie licz na spektakularne efekty.
Odnośnie całego "strumienia świadomości" który widzę w powyższym wpisie - mogę jedynie stwierdzić, że coś takiego jak interpunkcja najwyraźniej tam nie istnieje. Wybacz, ale nie bardzo chce mi się poświęcać czas, by próbować zrozumieć te żale. Jeśli masz pretensje do sposobu moderowania forum - zawsze możesz je zgłosić komuś z administratorów.
Jeśli natomiast wydaje Ci się, że błędem ortograficznym jest nazwanie moderatora administratorem - proponuję wreszcie sprawdzić, co to takiego ta "ortografia".
Najpierw kwestia merytoryczna tego wątku... Założyłeś dwa identyczne wątki na dwóch różnych forach internetowych... Doczekałeś się odpowiedzi trzech różnych osób (siebie celowo tu nie wliczam) - żadna nie była konkretna. To naprawdę nie daje Ci do myślenia? Polecam uwadze http://rtfm.killfile.pl/
Jeżeli pokażesz innym, że zależy Ci na znalezieniu odpowiedzi i sam choć trochę poszukałeś - ktoś pewnie udzieli pomocy. Próbując zrzucić całą robotę na innych - raczej nie licz na spektakularne efekty.
Odnośnie całego "strumienia świadomości" który widzę w powyższym wpisie - mogę jedynie stwierdzić, że coś takiego jak interpunkcja najwyraźniej tam nie istnieje. Wybacz, ale nie bardzo chce mi się poświęcać czas, by próbować zrozumieć te żale. Jeśli masz pretensje do sposobu moderowania forum - zawsze możesz je zgłosić komuś z administratorów.
W tym zdaniu (cytowanym przeze mnie wcześniej) naprawdę jest błąd ortograficzny i kompletna sieczka gramatyczna... Naprawdę, aż przykro się robi, kiedy ktoś tak kaleczy ojczysty język.To jest ocena w zawartej sugestii i jednocześnie odnoszenie się do innego fora i innych użytkowników nie jest zadaniem administratora tego forum.
Jeśli natomiast wydaje Ci się, że błędem ortograficznym jest nazwanie moderatora administratorem - proponuję wreszcie sprawdzić, co to takiego ta "ortografia".
Work less, climb more 

-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Nie męcz się......
Po pierwsze inne fora nie powinny cię interesować.dlatego że jesteś tu! moderatorem
Po drugie napisałeś to samo co wcześniej tylko w odwrotnej kolejności
Po trzecie "strumień świadomości" to twój wyimaginowany świat.
Po czwarte interpunkcja nie ma w tym przypadku nic do rzeczy , chyba że brakuje ci prostych argumentów .No tak,wyszło mi na to że interpunkcja jest najważniejsza na tum forum
No i po piąte!Nie wierze że jest Ci przykro z powodu gdy ktoś kaleczy język polski.A ja w swoim tekście nie napisałem że nazywanie moderatora administratorem to błąd gramatyczny tylko napisałem że to błąd który popełniłem, uwzględniając znaki interpunkcyjne.Czytasz nie uważnie i mylisz pojęcia .A błędów nie popełnia tylko ten co jest doskonały odnoszę wrażenie że za takiego się uważasz.Podłub jeszcze w nosie to może coś wydłubiesz.Gdybym nie wiedział ze to głupota to bym pomyślał że prowokacja.Trzymaj się strażniku przestworzy
Po pierwsze inne fora nie powinny cię interesować.dlatego że jesteś tu! moderatorem
Po drugie napisałeś to samo co wcześniej tylko w odwrotnej kolejności
Po trzecie "strumień świadomości" to twój wyimaginowany świat.
Po czwarte interpunkcja nie ma w tym przypadku nic do rzeczy , chyba że brakuje ci prostych argumentów .No tak,wyszło mi na to że interpunkcja jest najważniejsza na tum forum
No i po piąte!Nie wierze że jest Ci przykro z powodu gdy ktoś kaleczy język polski.A ja w swoim tekście nie napisałem że nazywanie moderatora administratorem to błąd gramatyczny tylko napisałem że to błąd który popełniłem, uwzględniając znaki interpunkcyjne.Czytasz nie uważnie i mylisz pojęcia .A błędów nie popełnia tylko ten co jest doskonały odnoszę wrażenie że za takiego się uważasz.Podłub jeszcze w nosie to może coś wydłubiesz.Gdybym nie wiedział ze to głupota to bym pomyślał że prowokacja.Trzymaj się strażniku przestworzy
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Chłopaki, skończcie już tę kłótnię. Każdy z was ma swoje racje, ale także obaj popełniacie błędy.
1. Reklama, czy nie reklama, podawanie linków do sklepów jest jednym z głupszych pomysłów, jakie przyszły do głowy użytkownikom forów internetowych. Szukam informacji o jakimś sprzęcie i gdzie nie spojrzę to link do sklepu, link do aukcji. (Często nawet modelu nie podadzą.) Klik i ... brak strony o takim adresie, strona przeniesiona do archiwum itp.
Po prostu nie bądźmy egoistyczni, może ktoś inny w przyszłości będzie chciał z tego skorzystać.
2. Nie czepiajcie się, że kolega nie podał chipsetu karty wifi. Takich informacji większość producentów nie podaje. (Podają niektórzy sprzedawcy, ale tak samo często, jak producenci, czyli i tak jesteśmy w lesie.)
Ja właśnie tak rozumiem sens istnienia takiego działu na forum. Wyszukanie takich danych w internecie jest bardzo trudne, a może nawet niemożliwe. Trzeba osobiście usiąść przy takim notebooku, albo właśnie tutaj zapytać się kogoś, kto miał z nim styczność.
A teraz będę się wymądrzał na temat tego, co powinien moderator. Otóż uważam, że moderatorowi nie wypada tak się kłócić. W sumie, kolega poprawił swój błąd, a jak się jeszcze stawia, to albo zamykasz temat, albo puszczasz to mimo uszu, ewentualną polemikę prowadź pisząc wiadomości prywatne.
1. Reklama, czy nie reklama, podawanie linków do sklepów jest jednym z głupszych pomysłów, jakie przyszły do głowy użytkownikom forów internetowych. Szukam informacji o jakimś sprzęcie i gdzie nie spojrzę to link do sklepu, link do aukcji. (Często nawet modelu nie podadzą.) Klik i ... brak strony o takim adresie, strona przeniesiona do archiwum itp.
Po prostu nie bądźmy egoistyczni, może ktoś inny w przyszłości będzie chciał z tego skorzystać.
2. Nie czepiajcie się, że kolega nie podał chipsetu karty wifi. Takich informacji większość producentów nie podaje. (Podają niektórzy sprzedawcy, ale tak samo często, jak producenci, czyli i tak jesteśmy w lesie.)
Ja właśnie tak rozumiem sens istnienia takiego działu na forum. Wyszukanie takich danych w internecie jest bardzo trudne, a może nawet niemożliwe. Trzeba osobiście usiąść przy takim notebooku, albo właśnie tutaj zapytać się kogoś, kto miał z nim styczność.
A teraz będę się wymądrzał na temat tego, co powinien moderator. Otóż uważam, że moderatorowi nie wypada tak się kłócić. W sumie, kolega poprawił swój błąd, a jak się jeszcze stawia, to albo zamykasz temat, albo puszczasz to mimo uszu, ewentualną polemikę prowadź pisząc wiadomości prywatne.
- Potulniaczek
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Chłopak chciał się dowiedzieć,czy pójdzie mu Ubuntu na powyższym modelu,a narobiło się pełno kłótni.Może ja odpowiem,Wszystko powinno chodzić.Nie wiem jak ze sterami do karty AMD,ale ostatnio czytałem,że się poprawiło w tej dziedzinie.Bezproblemowo jest z typowymi kartami Nvidii.Ostatnio instalowałem Ubuntu 10.10 na takiej 3 letniej Toshibie i wszystko ku mojemu zaskoczeniu chodziło już na Live CD!!!Nawet akceleracja.Od razu wykrył karty lan i wifi i po wklepaniu klucza wep miałem internet.Może posiadacze kart AMD/ATI się wypowiedzą?
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Dziękuje za odpowiedzi.To już coś. Dochodzę do wniosku że system Linux Ubuntu rozwija się coraz bardziej .Naprawdę Ciężko jest znaleźć odpowiedź do danej specyfikacji technicznej.Myślę że sami producenci i programiści dopóki nie przetestują sprzętu tego nie wiedzą /postanowiłem przyjąć inną zasadę.Kupić sprzęt zainstalować system,przetestować i podać wynik na forum .Nie ma to jak doświadczenie .A jeśli coś nie będzie działać to wtedy będę zastanawiał się dlaczego i co z tym zrobić
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Potulniaczek
- Wygnańcy
A nie możesz kupić tego modelu laptopa ale z Nvidią?
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
W sumie to się nie spotkałem z takim modelem.Obecnie mam AMD i wszystko pracuje właściwie,spróbuje poszukać może coś znajdę
EDIT:
Nadeszła wiekopomna chwila8-)
Jak wspomniałem wcześniej,przetestowałem komputer.
No i ku mojemu (nie zdziwieniu) tylko radości wszystko działa.
Zainstalowałem Ubuntu 10.10 64bit.
Jeśli chodzi o kartę sieciową to układ jest Broadcom .Jeśli chodzi o kartę graficzną to zainstalowałem sterowniki z strony producenta.w odniesieniu do mojego wcześniejszego sprzętu wszystko działa.A co mnie najbardziej zaskoczyło to to że w "kieszonkowej"instrukcji konfiguracji producenta komputera znalazł się tekst"Konfiguracja sytemu operacyjnego Ubuntu"
Jeżeli ktoś chciałby uzyskać jakieś informacje to proszę pisać.służę pomocą
EDIT:
Nadeszła wiekopomna chwila8-)
Jak wspomniałem wcześniej,przetestowałem komputer.
No i ku mojemu (nie zdziwieniu) tylko radości wszystko działa.
Zainstalowałem Ubuntu 10.10 64bit.

Jeśli chodzi o kartę sieciową to układ jest Broadcom .Jeśli chodzi o kartę graficzną to zainstalowałem sterowniki z strony producenta.w odniesieniu do mojego wcześniejszego sprzętu wszystko działa.A co mnie najbardziej zaskoczyło to to że w "kieszonkowej"instrukcji konfiguracji producenta komputera znalazł się tekst"Konfiguracja sytemu operacyjnego Ubuntu"
Jeżeli ktoś chciałby uzyskać jakieś informacje to proszę pisać.służę pomocą
- Potulniaczek
- Wygnańcy
@Dawid Raczek Pewnie chodzi jak rakieta?:D Ciekaw jestem jak jest ze sterami AMD,po aktualizacji jądra.Przyznam się,że kusi mnie jakiś nowy Radek.Mam prądożerną Nvidię 90 nm i może bym zmienił?
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Przepraszam nie wspomniałem że zmieniłem trochę konfiguracja do wcześniejszej którą zamieszczałem(procesor i pamięć) Intel Core i3-370M (2.40 GHz, 3 MB cache)RAM 6144 MB (SODIMM DDRAM3, 1333 MHz (taktowane 1066 MHz).Tak chodzi jak rakieta:-)jak dla mnie wystarcza.Jeżeli chcesz coś zmienić to do dzieła ,Moje zdanie jest takie że im dalej w las tym więcej drzew a myślę ze czasami trzeba po prostu zaryzykować oczywiście pamiętając o zdrowym rozsądku .
- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 20.04
ja powiem tak powinien działać tylko ja bym wybrała model z grafika Nvidii a co co wifi zależy na jaki, układzie jest oparta ta karta radiowa