Mam Ubuntu 10.04, wi-fi Broadcom (najnowsze sterowniki) i internet działa mi całkiem dobrze a podłączony jestem do tzw. HotSpota (darmowy internet w okolicy). Problem zaczyna się gdy próbuję odpalić multiplayer w dowolnej grze.
Na przykładzie Battle for Wesnoth:
Doadatki: serwer: add-ons. wesnoth.org Efekt: Błąd, zdalny host rozłączył się
Multiplayer: serwer: serwer.wesnoth.org:1500 lub polski gharn.eu:15000 Efekt: Could not connect to host
Prawdopodobnie jest to wina jakichś blokad na HotSpocie, czy da się to jakoś obejść?
Inny problem to P2P, gdziekolwiek to wpiszę (lub shere) automatycznie blokuje mi się cała strona. Warunek P2P lub shere musi wystąpić w treści linku.
HotSpot, blokady administratora (multiplayer)
- Dwimenor
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Architektura: x86_64
Odp: Problem z HotSpotem (multiplayer)
Jeżeli na hotspocie są poblokowane porty, to niewiele z tym zrobisz.
Co do drugiego problemu, będziesz potrzebował szyfrowanej sieci, tak aby nie mogli filtrować co robisz. Na przykład TOR
Co do drugiego problemu, będziesz potrzebował szyfrowanej sieci, tak aby nie mogli filtrować co robisz. Na przykład TOR
Poniższe zdanie jest fałszywe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
- soulreaver1
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Prawdopodobnie port jest zablokowany (sprawdź to dowolnym skanerem portów).
Jeśli serwer do którego się łączysz "słucha" tylko na tym jednym porcie, to nic się nie da zrobić.Prawdopodobnie jest to wina jakichś blokad na HotSpocie, czy da się to jakoś obejść?
Ewidentnie ograniczenia na serwerze proxy.Inny problem to P2P, gdziekolwiek to wpiszę (lub shere) automatycznie blokuje mi się cała strona. Warunek P2P lub shere musi wystąpić w treści linku.
- igotit4free
- Przyjaciel
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEM
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+