Docky 2.0.9 i ta wredna ikona ustawien..

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
max54
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Docky 2.0.9 i ta wredna ikona ustawien..

Post autor: max54 »

Siemka .mam problem z nowym Docky, ponieważ nie mogę wywalic ikony ustawien tej kotwicy .
Znalazłem artukuł gdzie podobno w terminalu gdy wpiszemy tą komendę "gconftool-2 –type Boolean –set /apps/docky-2/Docky/Items/DockyItem/ShowDockyItem False" ikona zostanie usunieta jednak na nowym docky nie działa ..Znacie może jakiś inny sposób na jej wywalenie?

ikona :
Obrazek
Awatar użytkownika
JakubDGL
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Docky 2.0.9 i ta wredna ikona ustawien..

Post autor: JakubDGL »

Polecam ręczne odznaczenie opcji wyświetlania ikony, w moim przypadku pomogło. (Terminal: gconf-editor, następnie z drzewa po lewej: apps/docky-2/Docky/Items/DockyItem, na liście znajdź ShowDockyItem, odznacz kwadracik, reset docky i śmiga)
max54
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Architektura: x86_64

Odp: Docky 2.0.9 i ta wredna ikona ustawien..

Post autor: max54 »

JakubDGL pisze:Polecam ręczne odznaczenie opcji wyświetlania ikony, w moim przypadku pomogło. (Terminal: gconf-editor, następnie z drzewa po lewej: apps/docky-2/Docky/Items/DockyItem, na liście znajdź ShowDockyItem, odznacz kwadracik, reset docky i śmiga)
kwadrat jest odznaczony zaznaczyłem jeszcze raz potem odznaczyłem uruchomiłem ponownie docky i nadal siedzi ta ikona
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”