nokia e52 wasze opinie
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: nokia e52 wasze opinie
Zauważ, że nowe modele Nokii są (jak na swój segment oczywiście) wyposażane kompletnie i jakiś powód tego musi być...
Na smartphony przesiadłem się mniej więcej rok temu, wcześniej kupowałem zwykłe telefony ze średniej półki i nawet jeżeli chciałem kupić Nokię to zawsze pojawiał się problem z niepełnym lub gorszym wyposażeniem telefonu. A to brak radia, a to brak bluetooth, a to aparat gorszy niż u konkurencji w tej samej cenie i jak już znalazł się ten telefon Nokii który mógłby pasować, to okazywał się droższy o kilkadziesiąt złotych niż produkt konkurencji i jakoś tak się kończyło że zawsze lądowałem u konkurencji (SE albo Samsung), więc taka polityka nie każdemu musi pasować, a dużo osób może zrazić...
Na smartphony przesiadłem się mniej więcej rok temu, wcześniej kupowałem zwykłe telefony ze średniej półki i nawet jeżeli chciałem kupić Nokię to zawsze pojawiał się problem z niepełnym lub gorszym wyposażeniem telefonu. A to brak radia, a to brak bluetooth, a to aparat gorszy niż u konkurencji w tej samej cenie i jak już znalazł się ten telefon Nokii który mógłby pasować, to okazywał się droższy o kilkadziesiąt złotych niż produkt konkurencji i jakoś tak się kończyło że zawsze lądowałem u konkurencji (SE albo Samsung), więc taka polityka nie każdemu musi pasować, a dużo osób może zrazić...
Samsung N210: kernel-2.6.37.2-ext73-f1-12.6-atom-ags-bfq-cfs+grub-acpi+cpufreqd+Xorg.conf-Intel+compiz-ext73-ubu-10.04-Intel+emerald-ext73-2010
- empitt
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
@EF, ja wiem o co Ci chodzi, ja tylko oparłem się na przykładzie. Tak ogólnie nie ma sensu dalej drążyć tego tematu bo nigdy nie zgadniemy co tkwi u producentów, a to czego my chcemy (bo ja nigdzie nie napisałem, że masz kiepski pomysł) i tak nie dostaniemy. Może kiedyś to się zmieni (muszą nastąpić pewne standardy tak jak w przypadku ładowarek microUSB, kart miniSD itd. - wtedy Twoja teoria miałaby sens i byłaby opłacalna, ale póki co jest jak jest i przez co nieopłacalne).
- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 20.04
znam ten tel mam go ale teraz używam samsunga Salaxy sOwszem bo sam mam metalową Nokię, ale mimo tego (moim zdaniem) ta firma robi gorsze telefony niż kiedyś. Klienta też traktują różnie, ponieważ wypuszczają przyzwoity telefon i potrafią, np.: wcisnąć malutką baterię. W mojej 6300 była BL-4C, która trzymała 2 dni przy normalnym użytkowaniu, ale po tuningu (nie mówię o żadnym "wieś tuning") na baterii BL-5C działa około 4 dni. Jak widać można poprawiać ich telefony dla lepszego komfortu (choć zdaje sobie z tego sprawę, że inni producenci postępują podobnie).
ja teżJakoś nie mam zaufania do LG
tak myślałam przed kupieniem galaxy sChodziło mi o to, że większość ludzi myśli o dotykowych ekranach, że są nieporęczne i obsługuje się je rysikami
mnie by to śmieszyło ale używam tradycyjnej klawiatury nie swype.Zawsze śmieszy mnie kiedy znajomi szukają rysika jak daje im napisać smsa z mojego telefonu oraz kiedy próbują pisać w tradycyjny sposób na klawiaturze swype. To świadczy o ich niewiedzy i znaniu tylko stereotypów.
mam sama tel z serii galaxy a nawet dyski twarde i laserówkę tego producentaNiby czemu? Samsung robi dobre telefony (zwłaszcza seria Galaxy z Androidem), a oprócz tego robi jeszcze inne sprzęty, jak np. telewizory czy monitory.
co do cen wiadomo ja mam galaxy w pokrowcu i nie miałam go w kieszeni (dynda na smyczy)Uwierz, że to, co robi Samsung to średnia półka. Za to popularna, bo ceny ich produktów nie są wygórowane. A Galaxy nadal wykonany jest z kiepskiego plastiku, który rysuje się po pierwszym włożeniu do kieszeni (nie, nie nosiłem go z kluczami).
myślałam o tym tel ale był za drogi i słabszy od galaxy sObecnie wg mnie najlepszym telefonem dostępnym dla zwykłego człowieka jest HTC Desire HD. Chociaż dwa i pół kafla to astronomiczna suma to może dla bogaczy nie stanowi problemu.
mój brat się tym bawił jak miał g1Cyfrowy kompas (tak naprawdę czujnik pola magnetycznego) jest przydatny jak szukasz kluczy po ciemku. Wystarczy zainstalować pierwszą lepszą aplikację typu wykrywacz metali.
- Admc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Słabszy? Piszesz tak tylko dlatego, bo masz Samsunga. Właśnie mam otwarte specyfikacje tych telefonów na dwóch kartach i DHD wygrywa w większości przypadków.linuxozaurus pisze:myślałam o tym tel ale był za drogi i słabszy od galaxy s
DHD ma więcej ramu, lepszy procesor, lepszy aparat, sense ui (lepsze od tego launchera samsungowego), lampę błyskową.
I najważniejsze, Samsung zje**ł telefon (sorry ale tylko to określenie pasuje w tej sytuacji) stosując własny system plików RFS, który jest powolny i fragmentujący się. Trzeba wgrywać nieoficjalne romy i lagfixy które konwertują system plików do ext4. Oczywiście w ten sposób tracisz gwarancję i ryzykujesz zbrickowaniem telefonu (brick - cegła). Czytałem już tematy na xda-developers o ludziach płaczących do zamienili swój telefon w ekskluzywny przycisk do papieru.
Jeszcze jedna chamska zagrywka samsunga. Blokuje on download mode w swoich telefonach, żeby go odblokować trzeba kupić na allegro specjalną wtyczkę za 30 złotych albo samemu taką zrobić poprzez pozamienianie niektórych pinów.
Pomijam już chory system aktualizacji przez KIES, który działa tylko pod windows. Jakby nie mogli zrobić aktualizacji OTA (over the air) tak jak HTC, która nie wymaga nawet komputera.
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
-
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 10.10
To nie pierwsze zwalenie sprzętu przez Samsung, i pewnie nie ostatnie.
Dokładnie.Uwierz, że to, co robi Samsung to średnia półka. Za to popularna, bo ceny ich produktów nie są wygórowane. A Galaxy nadal wykonany jest z kiepskiego plastiku, który rysuje się po pierwszym włożeniu do kieszeni (nie, nie nosiłem go z kluczami).
No chyba się ktoś z choinki urwał. HTC bije na głowę galaxy, jedyny problem to cena.myślałam o tym tel ale był za drogi i słabszy od galaxy s
- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
tego programu nie używałam jedna osoba mnie próbowałam namówić na tę aplikację bo sama siedzi na winshicie i na inny model z tej serii galaxy spicaPomijam już chory system aktualizacji przez KIES, który działa tylko pod windows. Jakby nie mogli zrobić aktualizacji OTA (over the air) tak jak HTC, która nie wymaga nawet komputera.
Launcher samsunga jest kiepski zmieniłam go na ADWLanucher. za względu na skórkę z ubuntu z umieszczona tapetką z naszego remixa i ze jest lepszy od samsungowego lancherasense ui (lepsze od tego launchera samsungowego)
oraz drugiego LauncheraPro
przeglądarka www jest kiepska w modelach samsunga.
HTC to wyższa półka
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
Jakby na to nie spojrzeć, porównujecie telefony z innych półek, które i tak są chyba najlepszymi wyborami w swojej klasie.
Pod względem możliwości jak i ceny, SGS jest jednym z najlepszych wyborów, poza tym, jeżeli ktoś nie kupuje go z myślą o modyfikacjach, rootowaniu itd., to ten telefon działa dobrze out of box i tyle w tym temacie, natomiast jeżeli ktoś zna się na modyfikacjach to sobie spokojnie poradzi z wadami telefonu, niepodważalne zarzuty to kiepskiej jakości tylna klapka i KIES, bo to już jest totalna paranoja.
Desire HD jak i SenseUI nie każdemu musi przypaść do gustu, podobnie jak Samsungowy TouchWiz.
A co do argumentu o przeglądarce w Samsungu - pff... mało jest zamienników w markecie?
Pod względem możliwości jak i ceny, SGS jest jednym z najlepszych wyborów, poza tym, jeżeli ktoś nie kupuje go z myślą o modyfikacjach, rootowaniu itd., to ten telefon działa dobrze out of box i tyle w tym temacie, natomiast jeżeli ktoś zna się na modyfikacjach to sobie spokojnie poradzi z wadami telefonu, niepodważalne zarzuty to kiepskiej jakości tylna klapka i KIES, bo to już jest totalna paranoja.
Desire HD jak i SenseUI nie każdemu musi przypaść do gustu, podobnie jak Samsungowy TouchWiz.
A co do argumentu o przeglądarce w Samsungu - pff... mało jest zamienników w markecie?
Samsung N210: kernel-2.6.37.2-ext73-f1-12.6-atom-ags-bfq-cfs+grub-acpi+cpufreqd+Xorg.conf-Intel+compiz-ext73-ubu-10.04-Intel+emerald-ext73-2010
- Potulniaczek
- Wygnańcy
A ja w hołdzie dla Linuksa biorę dziś Samsunga Galaxy S i9000:D.Tobie też bym radził.Nokia ostatnio kiepsko wypada.Miałem 2 telefony tej firmy i sprzedałem,bo szajs był.Fajna jest Nokia 6303,solidna i trzyma długo bateria.O E52 za dużo negatywnych opinii słyszałem.
-
- Wytworny Kaczor
Hmm a mógłby ktoś doradzić coś używanego do 300-400zł? Ale konkretne aukcje.
- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
TouchWiz mnie nie przypadł do gustu wole wyżej wymienione launcheryDesire HD jak i SenseUI nie każdemu musi przypaść do gustu, podobnie jak Samsungowy TouchWiz.
wyżej wymieniona nokia nie jest zła ale miałam i gorsze tel od owej nokii np Samsung Avilla (ten telefon mnie mocno rozczarował kiepskie oprogramowanie i bezużyteczny AGPS bo drogie mapy) i szybko zmieniłam na galaxy S bo lepsza i fajniejsza ale minus to Launcher producenta (a to nie problem)A ja w hołdzie dla Linuksa biorę dziś Samsunga Galaxy S i9000.Tobie też bym radził.Nokia ostatnio kiepsko wypada.Miałem 2 telefony tej firmy i sprzedałem,bo szajs był.Fajna jest Nokia 6303,solidna i trzyma długo bateria.O E52 za dużo negatywnych opinii słyszałem.
- Potulniaczek
- Wygnańcy
A co złego jest z tym laucherem?Mnie bardzo pasuje i jak na razie jestem bardzo zadowolony.linuxozaurus pisze:TouchWiz mnie nie przypadł do gustu wole wyżej wymienione launchery
wyżej wymieniona nokia nie jest zła ale miałam i gorsze tel od owej nokii np Samsung Avilla (ten telefon mnie mocno rozczarował kiepskie oprogramowanie i bezużyteczny AGPS bo drogie mapy) i szybko zmieniłam na galaxy S bo lepsza i fajniejsza ale minus to Launcher producenta (a to nie problem)
- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
dla mnie nie wygodny
domyślny pulpit jest skrajny
i nie podobało mi się przewijanie na boki a nie góra dół
i słyszałam ze spowalnia telefon
domyślny pulpit jest skrajny
i nie podobało mi się przewijanie na boki a nie góra dół
i słyszałam ze spowalnia telefon
- bot
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: WindowMaker
Re: nokia e52 wasze opinie
Wybaczcie, że odkopię temat, ale skoro nie jest zamknięty, to chyba można? 
Posiadam Nokię E52 już ponad 3 lata. Do tej pory nie miałem prawie żadnego problemu z tym telefonem, a kupowałem go jako używanego. Bateria trzyma prawie tydzień, aparat działa. Ze 2 razy spadł mi na ziemię i obudowa w niektórych miejscach odstaje (wiadomo, że nie jest to klasyczna stara Nokia). Czasami występują problemy z wifi, ale nie jestem pewien, czy może jest to po prostu wina dostawcy internetu, ale moim zdaniem dziś warto mieć taki telefon. Na pewno nie brałbym żadnych dotykowych ekranów.

Posiadam Nokię E52 już ponad 3 lata. Do tej pory nie miałem prawie żadnego problemu z tym telefonem, a kupowałem go jako używanego. Bateria trzyma prawie tydzień, aparat działa. Ze 2 razy spadł mi na ziemię i obudowa w niektórych miejscach odstaje (wiadomo, że nie jest to klasyczna stara Nokia). Czasami występują problemy z wifi, ale nie jestem pewien, czy może jest to po prostu wina dostawcy internetu, ale moim zdaniem dziś warto mieć taki telefon. Na pewno nie brałbym żadnych dotykowych ekranów.