CS dźwięk się wyłącza

Grafika, film, dźwięk.
Wanted

CS dźwięk się wyłącza

Post autor: Wanted »

Witam! Mam problem, a mianowicie w Ubuntu 9.10 miałem też takie problemy, ale po wykonaniu skonfiguruj koliberka (chyba) = skonfiguruj lamparcika i instalacji paru podobnych do wine nazwą z repo - czyli te co wyskoczyły po wpisaniu wine.
A chodzi o problem z grą CS (Counter Strike), podczas gry wyłącza się dźwięk, lub czasami się nie włącza - sposób jaki znalazłem, to uruchomić ponownie grę, ale to też trochę uciążliwe:???:
Jeszcze co gorsze, to to, że jak by chociaż działało tak, że jak już uruchomię i dźwięk działa, to by działał, to by było w miarę okej, ale niestety tak nie jest. Włączam grę - jest/niema dźwięku -> gram ->2/3-ostatnio krócej bo 5 minut i się wyłącza.
Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam!
Pura
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: CS dźwięk się wyłącza

Post autor: Pura »

podbijam
Mam podobny problem jak gram w CSa po pewnym czasie wyłącza mi sie dźwiek grze. I jak chce znowu grać z dźwiękiem to muszę uruchomić grę ponownie jest to trochę uciążliwe ponieważ najczęściej już nie ma dla mnie wolnego slota na serwerze i muszę czekać aż ktoś wyjdzie z serwera. Wie ktoś jak temu zaradzić?
Savpether
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Post autor: Savpether »

Ile macie kart dźwiękowych ? Można to sprawdzić w ustawieniach dźwięku.
Open your mind for mental revolution. It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. This is your world. This is our world. The revolution is now.
Pura
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: Pura »

Ja w Centrum sterowania jak kliknę na dźwięk następnie w zakładkę sprzęt to mam 1 pozycję W ustawieniach wybranego urządzenia mam Analog Stereo Duplex nie wiem czy to dobrze ale tak mam od samego początku jak zainstalowałem Ubuntu. Tak mi się ustawiło domyślnie więc chyba dobrze. Kartę dźwiękową też mam 1 zintegrowaną na płycie gł. więc chyba jest ok. i tak dzieje mi sie tylko w CSie myślę że to może być wina Wine co obsługuje Steama ale jestem noobkiem jeśli chodzi o linuxa i to wszystko co robie jest dla mnie nowe...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”