Nvidia na Backtrack4 , nie da się zainstalować

Jeśli już na pewno nie da się umieścić posta wyżej.
noxiss
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86

Nvidia na Backtrack4 , nie da się zainstalować

Post autor: noxiss »

Witam

Próbuje zainstalować starowniki Nvidii na moim nowym BT4 r2. Siedze już nad tym 3 godziny i nie daje rady tego zrobić. Szał mnie ogarnia bo oczy mi już wysiadają bo mam strasznie małą ilość Hz ( odświeżanie ). Zaraz mi oczy eksplodują. Powiem co jest. Próbowałem apt-get update i upgrade ale to nie dzieła bo wyskakuje error- nvidia w terminalu.
Ściągnąłem stery. Wyłączyłem X (ctrl+alt+backspace). Wbijam sudo sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-6629-pkg1.run i naciskam Enter. Czekam chwile, naciskam pare razy enter i wyskakuje Unable to build karnel module. Nie wiem zupełnie co począć za chwile się poddam jak mi nie pomożecie.. Dzięki

EDIT:
teraz próbowalem zainstalować inne stery, wsio szło jak po maśle. po restarcie nie da sie włączyć ekranu (zaraz po wpisaniu loginu i hasła). Fatal Error ....
bogaczew
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Odp: Nvidia na Backtrack4 , nie da się zainstalować

Post autor: bogaczew »

? ale BT instalujesz na fizycznej maszynie, czy w vmware lub virtualbox? jak w wirtulace, to nie potrzebujesz sterów nvidii, raczej guest additions czy vmware tools. przyznam że nie słyszałem żeby ktoś instalował BT inaczej niż w wirtualce, lub w ogóle na livecd/usb jechał
noxiss
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86

Post autor: noxiss »

Powiem jak ja zrobiłem.
Ściągnąłem bt4re.iso, wypaliłem na płycie, zrestartowałem kompa i zacząłem instalować BT, przeszedłem przez proces instalacji tak jak w Ubuntu, zrobiłem oddzielną partycję dla BT i troszke swapu, instalacja zakończyła się pomyślnie, zrestartowałem kompa, do zbootowania wybrałem BT 4 (mam jeszcze XP) , zalowowałem się, i wszystko git majonez tylko to co mnie zdziwiło to ten plik na pulpicie install.sh został czego nie było po instalacji kiedyś tam w Ubuntu. Niby wszystko gra , mam do wyboru rozdzielczości. Teraz mam 1280x1024 ale Refresh Rate jest ustawione na 0 Hz i bez możliwości zmiany, Obstawiam że mam 60 Hz. Mówie Wam żę oczy mi wysiadają i nie potrafie pracować. Straszne.
bogaczew
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Post autor: bogaczew »

może spróbuj z 'normalnym' ubuntu i tym skryptem http://sourceforge.net/projects/backtrackubuntu/
Awatar użytkownika
Dwimenor
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: 13.10

Post autor: Dwimenor »

Kod: Zaznacz cały

Unable to build karnel module
Więcej ciekawych rzeczy jest w /var/log/nvidia-installer.log
Obstawiałbym brak narzędzi do skompilowania modułu.
Zaktualizuj system:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
Zainstaluj brakujące paczki

sudo apt-get install build-essential linux-headers-`uname -r` pkg-config xserver-xorg-dev
Poniższe zdanie jest fałszywe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ostatnia deska ratunku”