Chce scroblować muzykę na last fm jednak nie ma odpowiednich wtyczek na linuxa dlatego poszukuje winampa. Myślę że powinno działać.
Podobno w jakiś rezpozytoriach można to znaleźć jednak co to jest i jak działa nie mam pojęcia

Pomoże ktoś??
Jeżeli najpierw uruchomi last fm to nie odtwarza mi żaden odtwarzacz ;(System dźwiękowy ALSA jest zajęty lub niedostępny.
"uruchomi last fm"? co konkretnie przez to rozumiesz?Jeżeli najpierw uruchomi last fm to nie odtwarza mi żaden odtwarzacz
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install moc
mocp
aptitude install lastfmsubmitd
OnSongChange = "/usr/lib/lastfmsubmitd/lastfmsubmit --artist %a --title %t --length %d --album %r"
chmod a=rwx -R /var/spool/lastfm
Mam program last fm który powinien być uruchomiony podczas odtwarzania muzyki. Jednak nie działa mi on z odtwarzaczami, tak jakby te programy wzajemnie się blokowały. Używam tej wersji ponieważ jestem już do niej przyzwyczajony i szybko się uczę. Uruchamiam jakikolwiek odtwarzacz włączam wtyczki last fm wpisuje login i hasło bez polskich znaków, a i tak scroblowanie nie działa ;/ka_o_3991 pisze:"uruchomi last fm"? co konkretnie przez to rozumiesz?
u mnie scrobblowanie wygląda tak - używam Rhythmboxa, Edycja -> Wtyczki mam zaznaczoną Last.fm, w jej konfiguracji oczywiście podane dane do konta. włączam muzykę i się scrobbluje.
pisze to, bo domyślam się że próbujesz używać oficjalnego klienta od last.fm, który jest zbędny i widocznie powoduje u Ciebie jakieś problemy z dźwiękiem.
jeśli nie trafiłem - powiedz co po kolei robisz.
i czemu używasz dość leciwego ubuntu 8.04, skoro jest już 10.10.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości