Mały 1 pisze:Witam!
Nie mam pojęcia, od której to już wersji Tlen podczas pierwszego uruchomienia nie daje użytkownikowi szansy zamknięcia tego programu. W prawym górnym rogu jest tylko przycisk 'maksymalizuj'.
Dlaczego nie ma przycisku zamknij, a kombinacja klawiszy ALT+F4 nie działa?
Czy to jest jakiś środek przymusu?

Jaki window manager? bo wyglada, ze to zalezy od tego czy jest ten przycisk czy nie. Dzieki za info, bedzie do poprawki.
EDIT:
Mały 1 pisze:Wydaje mi się, że oni tych bugów nie poprawiają, ponieważ w tym czasie wolą dodać nowe funkcje dla użytkowników Windows. Podobnie jest ze Skype, który na Windows jest w wersji 5, a na Linuksa 2.1 Beta.
Tak nie jest, 95% kodu jest wspolnego dla obu platform i wersje na wszystkie systemy wychodza jednoczesnie.
EDIT:
Jusko pisze:. Gdzieś na ich forum wyczytałem też, że pisanie w zamkniętym kodzie na Linuksie to jakaś masakra, niemniej jakoś mamy natywne zamknięte aplikacje i działają one o dziwo OK (gdyż bądź co bądź, natywna gra jak np. DOOM 3 lub Shadowgrounds to klasa wyżej skomplikowania od komunikatora internetowego).
Nie chodzi o pisanie kodu, tylko dystrybucje binarna i problemy z linkowaniem do odpowiednich wersji bibliotek systemowych.
EDIT:
Jusko pisze:Wiesz, coś tam na pewno poprawiają, niemniej na ich forum spotykałem wpisy, że użytkowik(cy) zgłaszali coś "sto lat temu", a błąd jak występował, tak występuje.
Do tej pory zostalo rozwiazanych ponad 2 tysiace zgloszen. Nie jest mozliwe rozwiazanie wszystkich problemow na raz. Najwiecej klopotu stanowia bledy, ktore objawiaja sie tylko przy jakiejs specyficznej konfiguracji, na danym systemie, dla danego konta i na ogol tego typu problemy, trudne do odtworzenia wisza na liscie dluzej.