Touchpad zawiesza mysz i klawiaturę.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Touchpad zawiesza mysz i klawiaturę.
Witam.
Mam zainstalowane na moim HP dev6000 Ubuntu 10.04. Zauważyłem w nim pewne dziwne zachowanie. Mam w laptopie ten panel myszy i gdy tylko go włączę lub wyłączę komp łapie zawiechę. Konkretniej to przestaje działać mi klawiatura, myszka działa, ale mogę tylko poruszać kursorem i zamykać otwarte aplikacje. Gdy kliknę np. na zakładkę "Programy" to system nie reaguje, tzn. następuje podświetlenie przycisku ale nie odpala się zakładka. Ratuje mnie tylko twardy reset kompa.
Ktoś wie jak mógłbym to naprawić ?
edyta: Rzeczywiście temat zły, ale odkryłem, że to się dzieje przy włączaniu/wyłączaniu touchopada w momencie, gdy pisałem tego posta. No i po resecie przywróceniu przeglądarki zapomniałem już zmienić na inny.
Mam zainstalowane na moim HP dev6000 Ubuntu 10.04. Zauważyłem w nim pewne dziwne zachowanie. Mam w laptopie ten panel myszy i gdy tylko go włączę lub wyłączę komp łapie zawiechę. Konkretniej to przestaje działać mi klawiatura, myszka działa, ale mogę tylko poruszać kursorem i zamykać otwarte aplikacje. Gdy kliknę np. na zakładkę "Programy" to system nie reaguje, tzn. następuje podświetlenie przycisku ale nie odpala się zakładka. Ratuje mnie tylko twardy reset kompa.
Ktoś wie jak mógłbym to naprawić ?
edyta: Rzeczywiście temat zły, ale odkryłem, że to się dzieje przy włączaniu/wyłączaniu touchopada w momencie, gdy pisałem tego posta. No i po resecie przywróceniu przeglądarki zapomniałem już zmienić na inny.
- igotit4free
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
Odp: Dziwne zachowanie systemu
Nie używamy słowa PROBLEM w tytułach wątków.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
-
- Piegowaty Guziec
Odp: Zawieszona mysz i klawiatura, problem z touchpadem.
Mam ten sam problem na Hp dv5-1040ew.
- mucha090
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Brak
- Kontakt:
Odp: Zawieszona mysz i klawiatura, problem z touchpadem.
Spróbuj wtedy jak zauważysz że tobie się zawiesił nacisnąć
i odrazu jak zobaczysz czarny ekran z białymi literkami to naciśnij albo
Pierwsza kombinacja klawiszy przeniesie cię do takiej konsoli (CLI) a pozostałe dwie przełączy cie na graficzny interfejs (GUI). Ja też tak mam że jak wł. lub wył. touchpada to gui nie reaguje na klawisze ale jak przełącze się na cli a potem na gui to zaczyna reagować. Szczerze to nie wiem czy jest jakieś rozwiązanie problemu. Ja ze swojej strony znalazłem w/w obejście problemu.
Kod: Zaznacz cały
Alt + Ctrl + f1
Alt + Ctrl + f7
Alt + Ctrl + f8
Pierwsza kombinacja klawiszy przeniesie cię do takiej konsoli (CLI) a pozostałe dwie przełączy cie na graficzny interfejs (GUI). Ja też tak mam że jak wł. lub wył. touchpada to gui nie reaguje na klawisze ale jak przełącze się na cli a potem na gui to zaczyna reagować. Szczerze to nie wiem czy jest jakieś rozwiązanie problemu. Ja ze swojej strony znalazłem w/w obejście problemu.
||| główny OS: Linux Mint Debian Edition 2 64-bit || zapasowy OS: Crunchbang Linux 32-bit |||
-
- Piegowaty Guziec
- Architektura: x86
Odp: Touchpad zawiesza mysz i klawiaturę.
mucha090: Rzeczywiście pomogło. Dziękuję za pomoc, będę się ratował tą kombinacją