Brak połaczenia sieci w linuxie na wirtualnej maszynie...

Karty sieciowe, modemy, routery, WiFi, Bluetooth etc.
FanciorS
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Brak połaczenia sieci w linuxie na wirtualnej maszynie...

Post autor: FanciorS »

witam mam pewien problem.

Chciałem postawić serwer do gry Counter-Strike na swoim Windowsie i mi się to udało, mam zew. ip i wszystko było ok. Ale z pewnych przyczyn musiałem się przenieść na Linuxa...

Więc sciagnołem sobie emulator a dokładnie VirtualBox i wgrałem najnowszego Linuxa [10.10].
Tak więc chwile po instalacji sytemu na mojej maszynie zabrałem sie do instalacji serwera gry, wszystko jest ok co do serwa, wszystko się wczytuje i pisze "Connection to Steam servers successful." Ale nie można na niego wejść, nie wiem dlaczego.

Parę linijek wcześniej przy ładowaniu serwera pisze "Network: 192.168.0.101, mode MP, dedicated Yes, ports 27016 SV / 27006 CL"

Port 27016 i 27006 zostały odblokowane w routerze na IP 192.168.0.101.

Ustawienia maszyny odnośnie podłączenia do sieci są poprawne:
"Podłączona do: Mostkowana karta sieciowa (bridged)"
"Nazwa: NVIDIA nForce 10/100 Mbps Ethernet"

Gdy na wirtualnym systemie (Linux) wpisałem w przeglądarkę 192.168.0.1 wyskoczyła strona routera czyli maszyna jest podłączona do sieci LAN.

Nie wiem co tu jest nie tak... Na zwykłym moim Windowsie jest wszystko ok.
Odblokowałem porty 27015 na IP 192.168.0.2 (bo taki ma mój PC) i łącząc się z innego komputera pod IP 91.146.228.49:27015, normalnie wchodziło się na serwer.

Jeśli ktoś potrafi mi pomóc czy jest to wina moja, czy może nie da się tego zrobić na wirtualnej maszynie to będę bardzo wdzięczny!

Z góry dziękuje za pomoc :)
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Urządzenia sieciowe”