Witajcie,
Mam problem związany z myszką 5000 firmy M$ bluetoothem i bluedevil. Wydaje mi się, że problem jest związany z najnowszą aktualizacją (wykonałem już chyba w czwartek) ale do końca nie jestem pewny bo komputer nagle w czasie pracy z przeglądarką internetową zerwał połączenie z myszką i już do niej nie powrócił.
Próby ponownego połączenia z myszką przez bluedevil spełzły na niczym, program widzi myszkę i zostaje na ekranie "Kod Pin 0000 jeśli Twoje urządzenie nie ma kodu pin to poczekaj kika sekund" No i tak można czekać z 30 minut i nic się nie dzieje.
Próba połączenia z myszką przez hidd (hidd --search i hidd --connect hw address) także nie pomoga wyświetla się komunikat o braku możliwość uzyskania informacji o sprzęcie, działanie w akcji.
Da radę pomóc ?
-------------------------------
Tytuł poprawiony
Brak możliwośći połączenia myszki na bluetooth z komputerem (bluedevil + kde 4.6 rc2)
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Odp: Brak możliwośći połączenia myszki na bluetooth z komputerem (bluedevil + kde 4.6
Historię aktualizowanych pakietów możesz sprawdzić w /var/log/dpkg.log.
Jeśli na liście "podejrzanych" są konkretne pakiety (serwer x'ów, coś odpowiedzialnego za urządzenia wejściowe czy bluetooth), możesz spróbować wymusić instalację starszej wersji paczki.
Jeśli na liście "podejrzanych" są konkretne pakiety (serwer x'ów, coś odpowiedzialnego za urządzenia wejściowe czy bluetooth), możesz spróbować wymusić instalację starszej wersji paczki.
Work less, climb more 

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Odp: Brak możliwośći połączenia myszki na bluetooth z komputerem (bluedevil + kde 4.6
Problem rozwiązany. Nie wiem dlaczego ale pomogło wyciągnięcie baterii i ponowne jej włożenie.
Dzięki za pomoc
Dzięki za pomoc