Wszystkie te problemy które tu wymienie zachodzą na netbooku asus eeepc 1000h. Na komputerze stacjonarnym w którym mam ten sam system - wszystko działa. (oba komputery oczywiście łączą się przez WIFI)
Podczas instalacji WINE coś mi nie pasowało. Otóż instalacja trwała zdecydowanie za długo. Trwała i trwała bez końca (instalowana przez centrum oprogramowania). Wkońcu wyłączyłem komputer i włączyłem go później ponownie. WINE działało i działa zresztą do tej pory, ale gdy włączyłem terminal i chciałem ściągnąć jakiś software to wystąpił problem. Kazano w terminalu wpisać mi
Kod: Zaznacz cały
dpkg --configure -a
Co podejrzewam jest tym co mi blokowało instalacje WINE. No i to trwało, bo próbował się połączyć z jakimś serwerem, nie mógł, próbował z innym, nie mógł, itd.. bez końca. Dodam, że próbując zainstalować pakiet do rozpakowywania archiwum rar jest dokładnie taka sama sytuacja - nie może połączyć się z serwerami. To samo gdy próbuje połączyć się z jakimikolwiek serwerami na xchat. Nic z tych problemów nie występuje na drugim komputerze, nie mam kłopotów z siecią, czy internetem i nie mam pojęcia co może być przyczyną tych problemów.. Proszę o pomoc..
PS te serwery z którymi się próbuję łączyć instalując te pakiety to różne serwery sourceforge.net