Mój problem wygląda następująco. Kilka dni temu dla testów zainstalowałem sobie kubuntu 10.04. Zainstalowałem tam wine i gra Runes of Magic prawie się odpaliła (Po kliknięciu na "Rozpocznij grę" wyskakiwał błąd z jakimś plikiem exe coś od updatów). Wczoraj zainstalowałem ubuntu 10.04 zainstalowałem wine (tą samą wersję co w kubuntu czyli 1.2-rc3). Przygotowałem wine z godnie z tym co było podane pod tym linkiem. Zainstalowałem te same sterowniki (Nvidia 195.36.15). I... nic. Wine nie reaguje. Na pasku aplikacji pojawia się tylko na chwilę startowanie gry i znika. Poza tym nie ma żadnego efektu. Chcę nadmienić, że wine zainstalowało się i działa poprawnie.
Tu kilka konfiguracji oraz wypociny wine które mogą się przydać przy rozwiązaniu problemu.
glxinfo | grep direct
Kod: Zaznacz cały
direct rendering: Yes
GL_EXT_Cg_shader, GL_EXT_depth_bounds_test, GL_EXT_direct_state_access,
Kod: Zaznacz cały
snevill@BOSS429:~$ wine '/home/snevill/.wine/drive_c/Program Files/Runes of Magic/Runes of Magic.exe'
snevill@BOSS429:~$ fixme:advapi:SetEntriesInAclA 1 0x33f724 (nil) 0x33f75c
fixme:advapi:SetSecurityInfo stub
fixme:advapi:SetEntriesInAclA 1 0x33f710 (nil) 0x33f758
fixme:advapi:SetEntriesInAclA 1 0x33f730 (nil) 0x33f778
fixme:system:SetProcessDPIAware stub!
fixme:dwmapi:DwmIsCompositionEnabled 0x33f080
fixme:iphlpapi:NotifyAddrChange (Handle 0xfae8a4, overlapped 0xfae8ac): stub
A oto sprzęt na jakim próbuję uruchomić grę.
Procesor: Amd Athlon X2 2,7GHz
Ram: 2 GB
Karta graficzna: Nvidia Gforce 9400GT 512MB
Reszta konfiguracji raczej nie potrzebna. Nadmienię jeszcze, że pracuję w rozdzielczości 1920x1020.
Bardzo proszę o pomoc ponieważ ta gra jest już ostatnim bastionem windowsa na moim komputerze.