Witam,
Posiadam netbooka asus 1005. Jakiś czas temu zainstalowałem "lamparcika" wszystko działało super. Ale jakieś dwa tygodnie temu chciałem się połączyć i pojawiało mi się, że wifi jest wyłączone. Odpaliłem winde i na niej wszystko śmiga. Dziś zainstalowałem "mandarynke" i tutaj już nawet linux nie widzi, że mam kartę wifi wbudowaną. Jak, to naprawić?
Ubuntu nie widzi wbudowanej karty wifi
- Admc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Odp: Ubuntu nie widzi wbudowanej karty wifi
Nie zawadzi podanie modelu karty. Podaj też wynik polecenia lshw -c network
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Odp: Ubuntu nie widzi wbudowanej karty wifi
@ sKrazZi
...a kiedy już sprawdzisz, o jakim wifi rozmawiamy, dopisz proszę nazwę układu do tytułu wątku:
...a kiedy już sprawdzisz, o jakim wifi rozmawiamy, dopisz proszę nazwę układu do tytułu wątku:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
Work less, climb more