Instalacja Ubuntu na Nokii N95 8GB?

Przenośne komputery i problemy z nimi związane
michal535
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Instalacja Ubuntu na Nokii N95 8GB?

Post autor: michal535 »

Słyszałem że niektórym udało się upchnąć debiana, windows 3.1 czy RedHat na swoich smartfonach. Nawet ostatnio widziałem wątek na forum debiana ,,instalacja win 3.1 na n95".Jak wiadomo obecna wersja nadaje się do odpalenia z usb i na netbookach i nie przejmuję się rozmiarem bo i tak mam obecnie 5,1 GB wolne:smile:. poza tym w czerwcu mam zamiar opchnąc elefon na allegro a ,,kompowy os" może przynieść większy zysk niż niezbyt lubiany symbian 8)A na razie może przydać się również mnie. Czego to wymaga-myślę że przede wszystkim przeprogramowania jądra wersji netbook i czy ma ktoś jakieś szablony. I czy to w ogóle działa ;-)
konrad96
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: Instalacja Ubuntu na Nokii N95 8GB?

Post autor: konrad96 »

[quote=""Michal535"] windows 3.1 [/quote]

W czasopiśmie Mobile był artykuł o tym jak pewien ludek wsadził w niego XP :D

Jak najbardziej jest możliwe zainstalowanie Ubuntu. Ale nie wiadomo czy będzie on obsługiwał podzespoły smartfona. Może też wystąpić Kernel Panic spowodowany zbyt małą ilością ramu. Zawsze można spróbować lecz podszedł bym do tego bez huraoptymizmu. Bo może nie działać.

Spróbuj. Ale jak masz gwarancje, to stracisz ją.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Laptopy”