Rhythmbox - nie włącza się

Grafika, film, dźwięk.
Pura
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Rhythmbox - nie włącza się

Post autor: Pura »

Witajcie sorki że zawracam znowu $$$$, ale pojawił się kolejny problem. Cały czas do odtwarzania muzyki używałem Rhythmboxa ale ostatnio nie chce się uruchomić. Mianowicie na dolnym panelu pokazuje się pasek na którym jest napisane "Uruchamianie Rhythmboxa" po czym pasek znika ale program nie działa :( Co więcej zawsze pokazywała się ikonka Traya w górnym prawym rogu a teraz nic. Mam problem z zamknięciem systemu ponieważ pojawia się komunikat o jakimś nieznanym programie który nie chce się zamknąć i muszę kliknąć zamknięcie systemu pomimo działającego programu. Zaglądam w monitor systemu a tam mam uruchomiony Rhythmbox ale jego stan jest bynajmniej dla mnie dziwny ponieważ jest "Nieprzerywalny" i nie mogę go zamknąć ani poprzez "Zatrzymaj proces" ani "Zamknij proces", ani poprzez "Usuń proces"

Czy ktoś wie o chodzi i potrafi mi pomóc?
Awatar użytkownika
castor_troy
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Odp: Rhythmbox - nie włącza się

Post autor: castor_troy »

Uruchom rhythmbox w terminalu i wklej tutaj komunikaty z terminala.
Awatar użytkownika
castor_troy
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity

Post autor: castor_troy »

Autorowi, zdaje się, nie zależy na rozwiązaniu problemu.

Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomy
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Pura
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

sorki ale dziwne rzeczy się dzieją z moim kompem raz jest wszystko ok raz tak jak napisałem problem w tym że to loteria i jak raz uruchomię Rhythmboxa i nie działa czyli zachowuję się tak jak napisałem wyżej to muszę zrestarować komputer bo inaczej nie potrafię sobie z tym poradzić a po restarcie najczęściej już wszystko jest ok
Awatar użytkownika
Heos
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce

Post autor: Heos »

Czego nie zrozumiałeś w stwierdzeniu
Uruchom rhythmbox w terminalu i wklej tutaj komunikaty z terminala.
?

Zastosuj się, żebyśmy mogli Ci pomóc.
"Chciałbym, żeby zaczęto od szanowania siebie: wszystko inne wypływa z tego." – Fryderyk Nietzsche
openSUSE Leap 15.1 | Xfce4 | Firefox
Pura
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

Kod: Zaznacz cały

Pulpit$ rhythmbox
** (rhythmbox:2068): DEBUG: Loading the real store page
** (rhythmbox:2068): DEBUG: navigation requested to https://one.ubuntu.com/music/store-no-token

(rhythmbox:2068): Rhythmbox-CRITICAL **: rb_property_view_set_selection: assertion `RB_IS_PROPERTY_VIEW (view)' failed

(rhythmbox:2068): Rhythmbox-CRITICAL **: rb_property_view_set_selection: assertion `RB_IS_PROPERTY_VIEW (view)' failed

(rhythmbox:2068): GLib-GObject-WARNING **: instance of invalid non-instantiatable type `(null)'

(rhythmbox:2068): GLib-GObject-CRITICAL **: g_signal_handlers_unblock_matched: assertion `G_TYPE_CHECK_INSTANCE (instance)' failed

(rhythmbox:2068): GLib-GObject-WARNING **: instance of invalid non-instantiatable type `(null)'

(rhythmbox:2068): GLib-GObject-CRITICAL **: g_signal_handlers_unblock_matched: assertion `G_TYPE_CHECK_INSTANCE (instance)' failed

** (rhythmbox:2068): DEBUG: navigation requested to http://stores.7digital.com/default.aspx?shop=436&partner=983
Tym razem uruchomił się bez problemów
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”