- przeinstalowałem VLC
- Przeszuaklem fora internetowe gdzie jedyną sensowną poradą było "zmień kodowanie i będzie ok" ale nie u mnie dalej nie jest ok
- w sumie usunąłem configi i wygenerowałem od nowa defaultowo ale to też nie działa
VLC brak jakichkolwiek napisów
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
VLC brak jakichkolwiek napisów
Witam od wczoraj przestały mi się wyświetlać napisy w VLC a skończyły mi sie pomysły jak to naprawić:
www.adicotech.pl - Blog o nowoczesnych technologiach i programowaniu i systemach operacyjnych
- Dwimenor
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 13.10
Odp: VLC brak jakichkolwiek napisów
Odpal z konsoli i zobacz jakie błędy ci wyrzuci przy próbie załadowania napisów.
Chociaż obstawiałbym coś trywialnego - szuka napisów w katalogu a a ty masz je w b. Albo coś w tym stylu.
Chociaż obstawiałbym coś trywialnego - szuka napisów w katalogu a a ty masz je w b. Albo coś w tym stylu.
Poniższe zdanie jest fałszywe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
- pAblosik
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
z tego co wiem nowe vlc jest do bani... nie obługuje napisów txt... zainstaluj starsze... u mnie na winshicie pomogło
Only the dead have seen the end of war.
Planton
Planton
-
- Serdeczny Borsuk
NO faktycznie zainstalowałem 1.1.6 ale napisy ściągane z GNAPI zawsze są txt czyli trzeba przerabiac na srt:( kurka wodna Totem jest do bani znaczy jego współpraca z napisami przy przewijaniu filmu się psuję a z VLC było wszystko zawsze dobrze m player odstawiał mi też jakieś szopki
www.adicotech.pl - Blog o nowoczesnych technologiach i programowaniu i systemach operacyjnych
- Jusko
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Kontakt:
Też zdziwiłem się ostatnio, iż VLC nie chciał odtwarzać napisów. Znalazłem jednak mały workaround:
- Plik--> Zaawansowane otwieranie pliku--> Dodaj plik wideo--> Używaj pliku z napisami--> Przeglądaj i wybierasz plik txt.
Metoda nieco okrężna, jednak nagle zaczęło mi wtedy odtwarzać napisy. Coś się popsuło i nie odtwarza teraz napisów wybierając je poprzez Obraz--> Ścieżka napisów.
- Plik--> Zaawansowane otwieranie pliku--> Dodaj plik wideo--> Używaj pliku z napisami--> Przeglądaj i wybierasz plik txt.
Metoda nieco okrężna, jednak nagle zaczęło mi wtedy odtwarzać napisy. Coś się popsuło i nie odtwarza teraz napisów wybierając je poprzez Obraz--> Ścieżka napisów.
-
- Serdeczny Borsuk
Takie coś mnie nie urządza bo szybciej przerobię napisy na coś innego:) chodzi tylko i wyłącznie o automatyczne ładowanie napisów:)
-
- Piegowaty Guziec
Wystarczy do nazwy napisu dodać ".sub" i już wczytuje.
tj. zamiast nazwa.txt zrobić nazwa.sub lub nazwa.txt.sub i działa.
tj. zamiast nazwa.txt zrobić nazwa.sub lub nazwa.txt.sub i działa.