Widzę, że tradycyjnie już jeżeli chodzi o "starcie" Linux vs Windows temperatura dyskusji powoli osiąga poziom wrzenia
Ja chciałem jedynie lekko sprostować to co wcześniej napisał janek.sid
janek.sid pisze:Ja przesiadając się na Linuksa wiem, że:
- kamerki nie uruchomię w ogóle, bo jest Microsoftu i nie działa na niczym innym
Kilka miesięcy temu kupiłem kamerę Microsoft LifeCam Cinema, bo miała dobre recenzje i ładny wygląd i pod Ubuntu działa całkowicie bezproblemowo i bez żadnych dodatkowych zabiegów.
janek.sid pisze:- myszka i klawiatura bezprzewodowa Logitecha, będzie działać bez problemu, ale tylko w podstawowym zakresie,
Od prawie trzech lat używam myszki Microsoft IntelliMouse Explorer for Bluetooth i także nie miałem z nią większych problemów na różnych wersjach Ubuntu, ani obecnie na Linux Mint Debian Edition. W wersji Ubuntu 7.10 nie działał mi jedynie przycisk ponów, jednak później ów problem zniknął i wszystkie 5 przyciski zaczęły działać tak jak powinny.
Nie taki więc hardware MS straszny, jak go malują ]Nikt mnie jednak nie przekona do przekazania zlotowki paypalowi z powodu tych ich wszystkich przekretow[/quote]
:O
A tak bliżej to jakie przekręty masz na myśli?
Od kilku lat jestem dość aktywnym użytkownikiem ebay (kupuje i czasami sprzedaję, w grudniu "wywalczyłem" nawet fioletową gwiazdkę

), prawie zawsze płace poprzez PayPal, należności także otrzymuję głównie tą drogą i
nigdy nie miałem z serwisem żadnych problemów. Co więcej, kilka razu sprzedawcy próbowali mnie naciągnąć sprzedając przedmioty niezgodne z opisem lub nie wysyłając ich i zawsze po otwarciu sporu w PayPal otrzymywałem moje pieniądze z powrotem.
Faktem jest, że prowizje od otrzymywanych należności mogłyby być lekko niższe, jednak jest to jedyne zastrzeżenia jakie mam do tego serwisu.
Poza tym widzę same zalety: wszystkie transakcje są ubezpieczone, należności są przekazywane w sposób błyskawiczny, a ich wykonanie ogranicza się do kilku kliknięć.