Ubu na kompie mi się sypło podczas upgrade'u (mniejsza o to co się stało), a chciałam sobie zrobić nową płytkę zanim kupię nowy dysk i będę na nim na nowo stawiać systemy. Naprawiać Ubu mi się nie opłaca, bo max za 2 tygodnie będę instalować nowy dysk.
Czy przygotowanie własnej scustomizowanej płytki live CD z Ubu możliwe jest w ogóle na czymś innym niż Ubu zainstalowane na komputerze? Windows? Live CD?
customizacja live cd
- Witch Lady
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- mati75
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Kontakt:
Odp: customizacja live cd
Odpowiedź brzmi → Nie.Witch Lady pisze: Czy przygotowanie własnej scustomizowanej płytki live CD z Ubu możliwe jest w ogóle na czymś innym niż Ubu zainstalowane na komputerze? Windows? Live CD?
Debian Developer
- Krissfa
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Nie.
Ale po co Ci przerabiać i kombinować? Przecież jak postawisz system, to usuniesz to czego nie chcesz i doinstalujesz to co chcesz. Więc o co chodzi?
Ale po co Ci przerabiać i kombinować? Przecież jak postawisz system, to usuniesz to czego nie chcesz i doinstalujesz to co chcesz. Więc o co chodzi?
Zarejestrowany użytkownik Linux'a - 506957
- Witch Lady
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
Niby tak, ale równie dobrze mogłabym to zrobić teraz gdy będę robiła backup danych etc. Oszczędność czasu przy stawianiu systemu na nowo