Live USB nie działa
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Live USB nie działa
Witam
Próbowałem utworzyć Live USB z różnymi OS i niestety żaden nie działa. W momencie rozruchu przez chwile jest czarny ekran i pojawia się logo windowsa.
Tworzyłem w Linux Live USB, Unetbootin, Universal USB Installer na kilku pendrivach: 1GB i 4GB
Sprawdzałem na Toshobie i netbooku Asusa, oczywiście pierwszy rozruch ustawiłem na Removable...i nic.
Porty USB działają bo zainstalowałem 10.10 gdzie musiałem utworzyć na pendrive pliki (przez USB Creator).
Nagrałem jeden z obrazów .iso na płytę i z płyty wystartowało.
Pomoże ktoś?
EDIT:
Nikt nie wie dlaczego tak się dzieje??
Ja jestem laikiem jeżeli chodzi o różne dystrybucje linuxa ale myślałem że tutaj są ludzie którzy wiedzą duuuużo więcej ode mnie....nie wiem czy dobrze trafiłem:(
Próbowałem utworzyć Live USB z różnymi OS i niestety żaden nie działa. W momencie rozruchu przez chwile jest czarny ekran i pojawia się logo windowsa.
Tworzyłem w Linux Live USB, Unetbootin, Universal USB Installer na kilku pendrivach: 1GB i 4GB
Sprawdzałem na Toshobie i netbooku Asusa, oczywiście pierwszy rozruch ustawiłem na Removable...i nic.
Porty USB działają bo zainstalowałem 10.10 gdzie musiałem utworzyć na pendrive pliki (przez USB Creator).
Nagrałem jeden z obrazów .iso na płytę i z płyty wystartowało.
Pomoże ktoś?
EDIT:
Nikt nie wie dlaczego tak się dzieje??
Ja jestem laikiem jeżeli chodzi o różne dystrybucje linuxa ale myślałem że tutaj są ludzie którzy wiedzą duuuużo więcej ode mnie....nie wiem czy dobrze trafiłem:(
- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 21.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: Live USB nie działa
Zainstaluj waść Ubuntu na pendrive, ale spod Ubuntu ... od wersji 10.04 (Ubuntu) - Unetbootin i inne wynalazki nie działają prawidłowo ...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia 
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl

NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.04
Polecam program Universal USB Installer działający niestety
pod Windowsem. Można o nim poczytać i pobrać ze strony http://www.pendrivelinux.com/universal- ... -as-1-2-3/.

- pingwin114
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 14.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
e tame X t 7 3 pisze:Unetbootin i inne wynalazki nie działają prawidłowo ...

- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Kontakt:
hmm testowałem kilka razy Ubuntu 10.04 i 10.10 przez Unetbootin i wiele razy miałem problem ... dlatego najlepiej zrobić to z pozycji Ubuntu, przykładowo z live CD.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

-
- Piegowaty Guziec
Dzięki za wypowiedzi ale ja używałem wszystkich programów o których piszecie i nic.
Sprawdzałem na 2 kompach i zero reakcji(pendrivy sprawne na 100%).
Na netbooku zainstalowałem Ubuntu 10.10 bez problemu ale instalowałem przez Wubi(chodziło mi o to żeby sprawdzić jak działa). Chciałbym zrobić typową instalkę ale nie pojawia mi się nawet ekran startowy:(
P.S. A jak zainstalować z Live CD (bo tego mogę spróbować na laptopie bo tam jest CD-ROM)
Sprawdzałem na 2 kompach i zero reakcji(pendrivy sprawne na 100%).
Na netbooku zainstalowałem Ubuntu 10.10 bez problemu ale instalowałem przez Wubi(chodziło mi o to żeby sprawdzić jak działa). Chciałbym zrobić typową instalkę ale nie pojawia mi się nawet ekran startowy:(
P.S. A jak zainstalować z Live CD (bo tego mogę spróbować na laptopie bo tam jest CD-ROM)
- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Kontakt:
Pod Ubuntu -> System -> Administracja -> Asystent dysku uruchomieniowego - tak to brzmi, jeśli korzystasz z polskojęzycznej wersji systemu . Wskazana wersja to DVD/Usbstick.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

-
- Piegowaty Guziec
Dzięki spróbuje tej metody i zobaczymy
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- pax0r
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
hm ja tez za kazdym razem jak ubuntu instaluje to spod unetbootin'a robie pendrive'apingwin114 pisze:e tammi zawsze Unetbootin działa bezproblemowo, a wrzucałem dzięki niemu na pendrive niejedną dystrybucję...