Witam.
Jestem początkującym użytkownikiem ubuntu (system mam od 2 dni, proszę się nie sugerować datą rejestracji).
Chce używać programu ventrillo jednak program polega na tym, ze push to talk nie działa poza oknem.
Jeden gość napisał skrypt (program ? ) w pythonie, który ponoć usuwa problem ale ja za cholerę nie wiem jak się tym obsłużyć :/
Tutaj jest poradnik, który gość stworzył:
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p= ... tcount=299
" You'll need python2.5 and python-xlib
Code:
sudo apt-get install python2.5 python-xlib"
Mi wyskakuje takie cuś:
" Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
Pakiet python2.5 nie ma dostępnej wersji, ale odnosi się do niego inny pakiet.
Zazwyczaj oznacza to, że pakietu brakuje, został zastąpiony przez inny
pakiet lub nie jest dostępny przy pomocy obecnie ustawionych źródeł. "
Więc zainstalowałem przez centrum oprogramowania ubuntu - IDLE (using python 2.6)
Ale jak jest dalej w instrukcji to nie rozumiem tego za bardzo, wklejam to do tego pythona i nie działa : | ponoć ma się coś pokazać a tu nic.
Nie jestem sobie w stanie sam z tym poradzić, dlatego piszę tutaj.
Gdyby ktoś był na tyle miły i by mu się chciało wytłumaczyć mi po kolei co muszę zrobić żeby uruchomić ten skrypt i żeby to działało to byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam.
[PTT] Jak skonfigurować i używać Manglera (lub Ventrillo)?
- igotit4free
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
Re: Python - jak użyć skryptu
Nie możesz pod rządami 10.10 korzystać z rozwiązań dla starszych wersji systemu, po prostu zależności na to nie pozwolą ... nawet jeśli "oszukasz" jedną czy dwie, to w sumie może być ich setki, w ostateczności wcześniej położysz system niż do czegoś dojdziesz.
Wierząc, że mądrzejsi ode mnie wiedzą co mówią, proponuję Manglera, linuksową implementację Ventrillo.
Wierząc, że mądrzejsi ode mnie wiedzą co mówią, proponuję Manglera, linuksową implementację Ventrillo.

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Re: Python - jak użyć skryptu
Ok, no szkoda :/
Z tym manglerem mam problemy, nie dość że mikrofon mam cicho (nie da się tam podgłośnić) to jeszcze te ten dzwiek jak klikam przycisk aktywacji, tego tez nie moglem wylaczyc :/ podoba mi sie w miare linuks ale to strasznie ciezki system, ze wszystkim kombinowania od groma a i tak niekiedy nie uzyska sie takich, efektow jakie sie chce.
Ale co moge zrobic... walcze dalej.
Gdyby ktos mogl pomóc z magnlerem to by było miło, ale nie wiem czy tak można o dwóch programach w jednym wątku pisać.
Pozdrawiam.
Z tym manglerem mam problemy, nie dość że mikrofon mam cicho (nie da się tam podgłośnić) to jeszcze te ten dzwiek jak klikam przycisk aktywacji, tego tez nie moglem wylaczyc :/ podoba mi sie w miare linuks ale to strasznie ciezki system, ze wszystkim kombinowania od groma a i tak niekiedy nie uzyska sie takich, efektow jakie sie chce.
Ale co moge zrobic... walcze dalej.
Gdyby ktos mogl pomóc z magnlerem to by było miło, ale nie wiem czy tak można o dwóch programach w jednym wątku pisać.
Pozdrawiam.