Szukałem programu którym mógłbym katalogować i pobierać automatycznie informację o moich filmach trafiłem na GCstar zainstalowałem najnowszą wersję ze strony (GCstar 1.6.1)
na moimi ubunciaku 10.10 x86 i zabrałem się do dodawania filmu gdy wpisuję nazwę filmu i biorę wyszukaj w bazie filmweb jest wszystko ok wyskakuję mi lista dopasowanych filmów ale gdy chcę pobrać dane wybranego film wyskakuję mi okno trwa pobieranie danych filmu i na tym koniec czekałem jakieś 3 godziny i nic.
Ktoś może coś poradzić jak rozwiązać ten problem albo ktoś może zasugeruję inny program.
Pozdrawiam
GCstar nie pobiera danych z filmweb
- cukier_lukier
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Brak
- Architektura: x86
Odp: GCstar nie pobiera danych z filmweb
W jaki sposób instalowałeś? Pytam, bo właśnie sprawdziłem ten program i u mnie działa normalnie.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: GCstar nie pobiera danych z filmweb
Mam (prawie) ten sam problem. Tyle tylko, że niektóre filmy wyszukuje i dodaje bez problemu, a przy niektórych się zawiesza. I tak, dla przykładu: wpisałem "Władca Pierścieni", GCstar znalazł na filmwebie całą listę, ale wczytał dane tylko "Drużyny Pierścienia". Próby dodania pozostałych części nie dały rezultatu, nawet po przeładowaniu aplikacji. "Sin City" wczytał poprawnie, ale "Baśni o ludziach stąd" wczytać nie chce. Wtyczki dla stopklatki i onet nie działają w ogóle - tzn. nie znajduje tytułów. Program instalowałem najpierw przez Menadżera Oprogramowania, później (po odinstalowaniu) ze źródeł (1.6.1). Czy ktoś tego używa? Jest szansa, żeby go zmusić do współpracy?