Wtyczka Facebook do pidgina odbiera, ale nie wysyła.

Jak się dogadać?
Nistrz Umysł!
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Wtyczka Facebook do pidgina odbiera, ale nie wysyła.

Post autor: Nistrz Umysł! »

Mam Ubuntu 10.04 z zainstalowaną większą częścią pakietów Ubuntu Studio 10.04 na tym mam Pidgina 2.6.6 i zainstalowałem pakiet pidgin facebook chat 1.69, który nie wyświetlił mi się jednak we wtyczkach do Pidgina, co samo w sobie nie jest problemem. Otóż teoretycznie protokół pracuje dobrze - udało mi się bez problemu założyć nowe konto, zaimportować kontakty z Facebooka, da się do mnie napisać w każdym momencie, także kiedy nie mam FB odpalonego w przeglądarce, wszystkie wiadomości dochodzą poprawnie. Jest tylko jeden mankament: nie mogę na nie odpisać, ani sam rozpocząć rozmowy, bo za każdym razem wyświetla mi się w oknie rozmowy komunikat: (22:03:42) You are not permitted to do that.

Liczę na pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Możliwe, że to tylko kwestia jakiś ustawień albo niezgodności wersji?
Awatar użytkownika
Cogito18
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: Wtyczka Facebook do pidgina odbiera, ale nie wysyła.

Post autor: Cogito18 »

Radzę przestawić się na oficjalny sposób dostępu do Facebook Chat - przez Jabber/XMPP. Instrukcja w pomocy Facebooka.
Nistrz Umysł!
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: Nistrz Umysł! »

Dzięki, oczywiście pomogło :)
markolm86
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: markolm86 »

Ja zrobiłem wszystko jak należy zainstalowałem najpierw wszedlem na FB i wpisalem nazwe uzytkownika swoja dzieki ktorej moge sobie wejsc na swoja stronke.
Krok 2 pobralem wtyczke facebook, pidgin-facebookchat-1.69.deb zostala zainstalowana
Krok 3 zainstalowalem pidgin GG chodzi i gdy daje na facebook czat ciągle mi wyskakuje komunikat NIE UPOWAŻNIONO I nie chce poloczyc
Krok 4 Znalazlem pomoc na FB jak nalezy ustawic i zrobilem tak jak trzeba.
Zastosowałem sie tak jak kolega na wyżej polecił i nadal lipa.
Szukalem sporo po necie i nadal lipa a wszystko zrobiłem jak należy.
Awatar użytkownika
Cogito18
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: Cogito18 »

@markolm86:
Usuń wtyczkę pidgin-facebookchat. Z doświadczenia wiem, że połączenie z Facebook może trochę trwać i nie zawsze udaje się za pierwszym razem. Cała sprawa jest dość losowa i w zasadzie można tylko próbować dalej.
markolm86
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: markolm86 »

Cogito18 pisze:@markolm86:
Usuń wtyczkę pidgin-facebookchat. Z doświadczenia wiem, że połączenie z Facebook może trochę trwać i nie zawsze udaje się za pierwszym razem. Cała sprawa jest dość losowa i w zasadzie można tylko próbować dalej.

Nadal nic ten sam problem wyskakuje ze brak zezwolenia. Odpuszczam sobie usluge czat FB w moim komunikatorze :/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komunikatory”