wymiana procesora AMD, czy warto?

Porady sprzętowo-handlowe
misiek431
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86
Kontakt:

wymiana procesora AMD, czy warto?

Post autor: misiek431 »

WItam,

Chcialem przyspieszyc mojego laptopa HP dv6710ea, wydaje mi sie iz szybszy processor, wiecej ramu i ssd, bedzie lepszym rozwiazaniem niz wydawanie ponad 3000zlotych na nowego.

http://products.amd.com/pages/NotebookC ... =630&id=18

Czy moge zastapic moj obecny prcessor, tym ktory znalazlem? Gniazda sa takie same, ale technologia jest juz inna. Wiec czy jest to mozliwe? Jesli nie, to jaki? (szybszy od obecnego warto kupic), aby czyc roznice?

Dzieki.
Awatar użytkownika
Argo
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: wymiana procesora AMD, czy warto?

Post autor: Argo »

Inna jest nie tylko technologia wykonania, ale też architektura. Myślę że powinieneś szukać informacji o możliwości wymiany CPU u producenta notka.
misiek431
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86
Kontakt:

Re: wymiana procesora AMD, czy warto?

Post autor: misiek431 »

aha,
poczytalem specifikacje i inne takie na forum HP i mozna wymienic, jest chyba 4 inne AMD do wyboru, ale ich specifikacje sa bardzo podobne, tzn Takie same wartosci cache, w hercach tez minimalna roznica ze tego nie odczolbym w ogole.

Takze dzieki za szybka podpowiedz, temat do skasowania / zamkniecia. A ja sie poddaje. Poczekam jeszcze pare miesiecy i kupie jakies Lenovo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co kupić?”