Urządzenie wielofunkcyjne Samsung SCX-4200
Urządzenie wielofunkcyjne Samsung SCX-4200
Samsung nie udostępnia dla tego modelu sterowników dla linuxa, czy to oznacza brak możliwości korzystania z tego urządzenia.
- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Re: Urządzenie wielofunkcyjne Samsung SCX-4200
Nie koniecznie bo czasem bywa że może działać na sterownikach dla innego modelu drukarki.Ja miałam tak z modelami hp i samsunga. jak jeszcze nie miałam sterownika producenta w ubuntu to to wtedy używała innego distro open suse.
Ja powiem tak druk na sterownikach producenta nie jest idealny nawet w moim przypadku bo niestety i te są marnej jakości. Takie lepsze niż żadne. Ja mam clx3175n.
Zanim właściwy sterownik się pojawił w ubuntu musiałam kombinować na sterownikach producenta innych modeli.
Ja powiem tak druk na sterownikach producenta nie jest idealny nawet w moim przypadku bo niestety i te są marnej jakości. Takie lepsze niż żadne. Ja mam clx3175n.
Zanim właściwy sterownik się pojawił w ubuntu musiałam kombinować na sterownikach producenta innych modeli.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
Jak próbowałem zainstalować drukarkę SCX-3205W w ubuntu 10.04 to na liście dostępnych sterowników miałem SCX-4200
-
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
mam ten sprzęt: drukarka działa dobrze dzięki otwartym sterownikom SPLIX, skanowanie kiedyś działało ale samsung porzucił wsparcie i pozostaje mi jedynie skanowanie w trybie live cd :-/