instalacja/konfiguracja php

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
Lax_pro
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

instalacja/konfiguracja php

Post autor: Lax_pro »

witam mam problem z konfiguracja apache i php na ubuntu 10.04 robilem z roznymi poradnikami ktore znalazlem w necie ale one nie dzialaja;/ wczoraj sobie tak przez to zalatwilem system ze 2 godziny usuwalem php mysql apache i phpmyadmin ;/ moze ktos dac wiarygodne zrodlo jakies do tego? ktore bedzie dzialac bez problemu?
Ostatnio zmieniony 18 cze 2011, 13:09 przez Lax_pro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
aga
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Re: php problem

Post autor: aga »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

Opisz dokładnie z czym masz problem, nie każ nam się domyślać.
Jeśli masz problemy z ortografią, to zainstaluj słownik do przeglądarki.
Temat rozwiązany -wpisz [solved]
Ubuntu user # 20613 i user #474846
Świetny Blog
Grupa Ubuntu.pl na lastfm- Zapraszamy
Lax_pro
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Re: instalacja/konfiguracja php

Post autor: Lax_pro »

dobra dokladnie to tak:
dokladnie to chodzi mi o to jak zainstalowac php i apache i inne potrzebne pakiety zebym mogl sie uczyc programowac w php czyli zebym wchodzil w przegladarce na localhost i sprawdzal czy dzialaja skrypty. Nie odsylajcie mnie do roznych artykulow bo one nie dzialaja albo sa stare albo zle napisane i nie piszcze ze cos musze zle robic... bo zle nie robie chyba ze znacie sytuacje kto zle kopjuje to co ktos napisal do terminalu XD

dobra smiga sory ze tak smiece forum
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”