Supermakler.pkobp.pl
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Supermakler.pkobp.pl
Witam! Jestem nowym użytkownikiem GNU/Linux. Jestem bardzo zadowolony z linuksa, jednak napotkałem problem który może zaważyc o niepowodzeniu u mnie linuksa :/ Mianowicie nie mam jak wejsc na strone supermakler.pkobp.pl. Próbowałem dodatku Configuration Mania do Mozilli - raz nie potrafi strona znaleśc jakiegoś pliku, a raz ciągle pisze "Ładowanie danych, proszę czekać". Próbowałem rownież IE ale potrzebuję do niego Javy, a jak ja zanistaluje to się wiesza IE. Jakieś inne pomysły?
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
Odp: Supermakler.pkobp.pl
o matko. 'preferowana przeglądarka to IE6'. działa też na 5.5. pewnie jakieś ActiveX instaluje. bałbym sie z tego korzystać.
co do problemu głównego - chyba niewiele da się zrobić oprócz namawiania pko na przejście na coś bezpiecznego.
co do problemu głównego - chyba niewiele da się zrobić oprócz namawiania pko na przejście na coś bezpiecznego.
-
- Piegowaty Guziec
Bez takich że "preferowana przeglądarka to IE6", obraża mnie tobogaczew pisze:o matko. 'preferowana przeglądarka to IE6'. działa też na 5.5. pewnie jakieś ActiveX instaluje. bałbym sie z tego korzystać.

-
- Serdeczny Borsuk
- Kontakt:
nie nie nie. nie preferowana przez Ciebie, ale przez pko bp. ie 6, w czasach gdy microsoft pokazuje pierwszy preview ie 9. w czasach chrome, safari, firefox. trochę olewczy stosunek do klienta pokazuje pko.
i tak mi się wydaje, musisz mieć do tej strony ie. pewnie na windowsie. może poproś pko o licencję na ms windows, skoro jest wymagana do korzystania z ich usług? albo może poskarżyć się do UOKiK?
i tak mi się wydaje, musisz mieć do tej strony ie. pewnie na windowsie. może poproś pko o licencję na ms windows, skoro jest wymagana do korzystania z ich usług? albo może poskarżyć się do UOKiK?
-
- Piegowaty Guziec
Nie będę nigdzie sie skarżyć xD Nie mam czasu i ochoty... Spróbuje pokombinować z ies4linux + flash. Dzisiaj nie wyszło za pomocą instalki ze strony ies4linux. Jutro będę kombinować z PlayOnLinux. Zobaczymy co wyjdzie...
- Kiro
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 14.10
- Środowisko graficzne: Unity
Zdaje się, że sąd już wydał kiedyś wyrok w podobnej sprawie, wtedy chodziło o ZUS.
-
- Piegowaty Guziec
- Architektura: x86
Re: Supermakler.pkobp.pl
Niedługo po zainstalowaniu na moim drugim (windowsowym) komputerze IE 9 okazało się, że supermakler także w tym przypadku nie działa. Zdenerwowałem się już nie na żarty i skontaktowałem z obsługa techniczną, a przy okazji zagadnąłem o Firefoxa, Operę, itd.
W mailu, który od nich dostałem pojawiła sie informacja, że "(...) na koniec drugiego kwartału 2011 przygotowywana jest nowa aplikacja Supermakler, która będzie działać także na pozostałych przeglądarkach (Safari, Firefox, Opera...)".
Lepiej późno niż w cale. Pozostaje czekać i sprawdzić ile w tym prawdy.
W mailu, który od nich dostałem pojawiła sie informacja, że "(...) na koniec drugiego kwartału 2011 przygotowywana jest nowa aplikacja Supermakler, która będzie działać także na pozostałych przeglądarkach (Safari, Firefox, Opera...)".
Lepiej późno niż w cale. Pozostaje czekać i sprawdzić ile w tym prawdy.
-
- Piegowaty Guziec
Na ten moment jest to IE 8 

-
- Piegowaty Guziec
nie musisz mozesz skorzystac z lunascape ...tylko musisz wybrac silnik trident ...dziala bez zarzutu .. na win xp zainstalowanym w wirtualnej maszynieserek007 pisze:bogaczew pisze:o matko. 'preferowana przeglądarka to IE6'. działa też na 5.5. pewnie jakieś ActiveX instaluje. bałbym sie z tego korzystać.
Bez takich że "preferowana przeglądarka to IE6", obraża mnie toale muszę miec iE żeby korzystać z usług DM pkobp :/
na viscie mialem 8 ie i tez dzialalo
-
- Piegowaty Guziec
W ostatnim tygodniu czerwca znowu pomęczyłem trochę obsługę techniczną Superm@klera i uzyskałem informację, że najpóźniej za miesiąc pojawi się nowa aplikacja, która będzie obsługiwana także przez inne przeglądarki niż IE. Teraz tylko trzeba cierpliwie poczekać i zobaczyć na ile te obietnice znajdą pokrycie w rzeczywistości.
- Shimmy
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Inne
Re: Odp: Supermakler.pkobp.pl
I teraz wszystkie rozwiązania oparte zosały o AIR działajace na Linuksie i MacOSKiro pisze:Zdaje się, że sąd już wydał kiedyś wyrok w podobnej sprawie, wtedy chodziło o ZUS.

- Foka0111
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 22.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Zwłaszcza,że AIR przestaje być rozwijany na linuxa przez Adobe
- Shimmy
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Inne
Nie przestaje być rozwijany, tylko schodzi na bocznicę. Poza tym, Adobe zapewniało że ktoś tam sie będzie tym jeszcze interesował i poprawiał, a samo środowisko sprawuje się dobrze i nie zostanie nagle usunięte, można je dalej instalować i wszystko będzie dalej działać.Foka0111 pisze:Zwłaszcza,że AIR przestaje być rozwijany na linuxa przez Adobe
Także nie siej pierdół kolego.