Witam. Chciałbym odświeżyć ten wątek ponieważ chciałbym zastąpić GDM SLiMe-m w Ubuntu 10.04 na bardzo starym komputerze (tylko 370 MB RAM-u). Jednakże tego komputera używają trzy osoby. Z czego ja preferuję fluxbox a one GNOME, więc chciałbym tak skonfigurować SLIM, żeby dało się wybrać fluxbox lub GNOME i mam poważny problem jak to zrobić.
Próbowałem zastosować się do tego co jest napisane tutaj:
http://uel.jogger.pl/2007/08/26/slim-al ... logowania/
Tylko co z tym .xinitrc? Domyślnie w katalogu domowym nie ma żadnego .xinitrc, utworzyłem więc na wzór tego co jest napisane na tej stronie tak by odpalał GNOME i fluxbox i dodałem ten plik każdemu użytkownikowi do katalogu domowego. Problem jest jednak taki, że zalogować mogę się wtedy tylko ja, zarówno do GNOME, jak i fluxboxa, jednakże wszystko wtedy jest po angielsku, a nie tak jak normalnie po polsku, a inni użytkownicy nie mogą zalogować się wcale (Fail to execute login comand). Jest tak mimo tego, że nadałem prawa wykonywania każdemu .xinitrc wszystkim użytkownikom. W ogóle to chyba jest bardzo stare rozwiązanie, bo domyślnie w pliku konfiguracyjnym SLIMa jest odwołanie do pliku Xsession, a nie .xinitrc, więc jak to najlepiej skonfigurować w Ubuntu 10.04?