Jak Acer 7730G radzi sobie z Ubuntu 11.04?
Jak Acer 7730G radzi sobie z Ubuntu 11.04?
Witam. Chciałbym spróbować zrezygnować z windowsa i zainstalować na laptopie Ubuntu 11.04
. Jednak mam pewne obawy co do zużycia CPU, GPU ponieważ mój laptop jest niesamowicie czuły na wszelkiego rodzaju operacje, wodotryski itd. itp. Chciałem zapytać uzytkowników tego systemu jak wygląda sytuacja z użycie CPU przez system na starcie, na Windows 7 przy wyłączonym AERO, którego używam obecnie w menedżerze wskaźnik wacha się od 0 do 5%.

- EF
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Ubuntu 11.04, a pobieranie zasobów
U mnie bez obciążenia 1%. Co to za laptop jest?
Acer 7730G
3GB DDR2
9600M GT
2GHz Core 2 DUO
Parametry są niezłe, ale strasznie wrażliwy jest na obciążenia w sensie, że załącza się wentylator co kilka sekund na kilku sekund. Rozumiem, że przy włączonym compizie i unitach masz 1% użycia CPU tak?
3GB DDR2
9600M GT
2GHz Core 2 DUO
Parametry są niezłe, ale strasznie wrażliwy jest na obciążenia w sensie, że załącza się wentylator co kilka sekund na kilku sekund. Rozumiem, że przy włączonym compizie i unitach masz 1% użycia CPU tak?
- pcz_07
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Jak Acer 7730G radzi sobie z Ubuntu 11.04?
Może to nie będzie bardzo miarodajne ale spróbuj odpalić live cd/usb i zobacz jak będzie się kompik zachowywał 

- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 21.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Na takiej maszynie idealnie. Jeśli chcesz "wycisnąć" z Ubuntu wszystkie "soki" spróbuje moje kernele ... w szczególności niedługo wypuszczony v.16x, bazujący na kernelu 3.0.0, którego udało mi się tak dograć, że nawet najsłabsze atomy pozwalaj na przyjemną i bardzo komfortową prace. Na teraz polecam v.15.9 w wersji K8.Andrew pisze:Acer 7730G
3GB DDR2
9600M GT
2GHz Core 2 DUO
Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia 
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl

Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl