11.04 - brak obrazu w grach w trybie fullscreen

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
pabloe
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86
Kontakt:

11.04 - brak obrazu w grach w trybie fullscreen

Post autor: pabloe »

Zauważyłem dzisiaj problem z moją niebiańską nimfą, a mianowicie po próbie otworzenia gier uruchamianych na full screenie typu:
Glest, Extreme Tuc Racer nie uruchamia mi obrazu gry.
Nie bardzo potrafię wytłumaczyć co się wtedy dzieje (uruchamia okno w którym nie ma gry tylko zrzut ekranu). Niestety nie da się z tego okna wyjść już żadnym skrótem klawiszowym i jedyną możliwością pozostaje reset. Z tego powodu nie mogę zrobić screena.
Może miał ktoś kiedyś podobny problem, bo ja na żadnej z dotychczasowych dystrybucji nigdy się z tym nie spotkałem. Domyślam się że chodzi o jakieś problemy z grafiką.
Mój sprzęt to Acer 5220 ze zintegrowaną kartą Intel GMA 3100, Mobile Intel 965 Express Chipset Family

------
Chyba sam sobie coś namieszałem bo na czystym systemie z LiveCD wszystko piknie działa, żebym jeszcze wiedział co :)
Ostatnio zmieniony 12 sie 2011, 11:41 przez pabloe, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel
Architektura: x86_64

Re: 11.04 - problem z fullscreenem w grach

Post autor: igotit4free »

pabloe pisze:...
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEMW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”