Instalacja przebiega ok, wszystko chodzi jak należy, ale do momentu uruchomienia aplikacji.
Wtedy zaczynają się czary

-cs, pojawia się tło, jest muzyka, ale nie włącza się menu, aha przed uruchomieniem nagle zmienia się rozdzielczość, wszystko jest duże
-gry na linuxa, tutaj jest gorzej, jest czarny ekran ..... czarny ekran ... czarny ekran, aż się komp nie zawiesi, nie mogę luknąć do terminala co jest nie tak, bo muszę resetować kompa, a wrócić do pulpitu, np. ctrl+alt+del, nie mogę.
Sam próbowałem poradzić sobie z tym (sam, tzn. z pomocą bardziej doświadczonych kolegów i innej stronki o ubuntu), ale niestety nie wyszło :/
Mam:
-sterowniki do karty ATI, tylko te, które były w systemie (moja karta nie jest wspomagana nie jest przez ati)
-włączoną akcelerację 3d
-wyłączonego campiza, słyszałem, że muli gry.
Ale i tak to nic nie daje.
Co do sprzętu, to to nie jest nic z nowoczesnej techniki, bardziej to on się nadaje do muzeum, ale takie jest życie

Mój staruszek ma:
-karte graf: ati radeon x1050/128
-ram: 512 MB
-procesor: 2,66GHz
Proszę się nie śmiać ...