Zakopane lato 2011
Pozdrawiam
Moderator: e X t 7 3
Prawdopodobnie jutro będzie ... jeszcze ostatnie testy ... po prostu testowałem tak wiele konfiguracji, które pokazywały tak odmienne zachowanie: raz mega wydajność/niska responsywność i odwrotnie, etc. W końcu mam konfiguracje, która wypuszczę. Na pewno wiem, że jak zacznę oferować not/netbooki z przygotowaną specjalnie konfiguracją Ubuntu, będą posiadały "exclusive" w postaci specjalnie dla nich zbudowanych kerneli ... dla danej architektury (nie tylko procesor) boost nawet do 10 %. Teraz jednak powinniście odczuć skok wydajności o jakim pisałem.pax0r pisze:To kiedy można się spodziewać nowej wersji? :>
Bo ja wciąż na 15.9 i zastanawiam się czy opłaca mi sie upować teraz czy juz do 16.2 zaczekać.
Nie piłem ostatnio to nie wiempax0r pisze:mnie smakowalo bardziej jak hoop cola
hmm nie wiem ... dziwne, zobaczymy na 16.2. Dziś wieczorem powinienem udostępnić - jeśli nie pojawi się "jakaś przeszkoda".Galvatron pisze:Tak eis zastanawiam, czy kernel 16.1 może mieć coś wspólnego z tym, że aplety po prawej stronie górnego panelu w klasycznym GNOME (zwłaszcza pogoda i zegar) nie zawsze się pokazują przy ładowaniu systemu, choć działają w tle. Dopiero zrestartowanie ich załatwia sprawę.
Inni ewentualni podejrzani, to Compiz 0.8.6 z PPA i sterowniki ze strony nVidii.
Daj Pan spokójNemeczek pisze:GDZIE JEST KERNEL GDZIE JEST KERNEL.
Czekam z niecierpliwościąSzybki net mam tylko w pracy do 17
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=cCJVaMzXB4E klasyk
Stawiam na Compiz, mam podobny problem z conky na lubuntu z oryginalnymi "jajkami".Galvatron pisze:Tak eis zastanawiam, czy kernel 16.1 może mieć coś wspólnego z tym, że aplety po prawej stronie górnego panelu w klasycznym GNOME (zwłaszcza pogoda i zegar) nie zawsze się pokazują przy ładowaniu systemu, choć działają w tle. Dopiero zrestartowanie ich załatwia sprawę.
Inni ewentualni podejrzani, to Compiz 0.8.6 z PPA i sterowniki ze strony nVidii.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość