Plik exe nie jest wykonywalny
- Thobold
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Plik exe nie jest wykonywalny
Mam do instalacji program .exe z płyty CD (program do obsługi Nokii N70, od producenta), uruchamiam go spod Wine - niestety, nie mogę go uruchomić, bo pokazuje mi się, że plik nie jest wykonywalny (nie ma uprawnienia "Zezwalaj na wykonywanie pliku jako programu"). I tutaj klops, bo przecież CD jest tylko do odczytu i nie mogę zmienić tego atrybutu. Jak to uruchomić?
- Dwimenor
- Przebojowy Jelonek
Re: Plik exe nie jest wykonywalny
Zgrać program na hdd i odpalić
Ale daję marne szanse, żę ten program zadziała. Wine nie służy do obsługi sterowników. Chyba, że skadinąd wiesz, że ten akurat zadziała.
Ale daję marne szanse, żę ten program zadziała. Wine nie służy do obsługi sterowników. Chyba, że skadinąd wiesz, że ten akurat zadziała.
Poniższe zdanie jest fałszywe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
- Thobold
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Już próbowałem, to 43 kB instalator z płytki CD. A jest jakiś program pod Ubuntu do obsługi takich telefonów?
- mario_7
- Administrator
- Wersja Ubuntu: 20.04
Jak uruchamiać pliki exe przez Wine bez ustawiania w opcja możliwości wykonywania pliku jako programu było już nie raz - poszukaj.
Co do obsługi Nokii - wszystko zależy co chcesz zrobić - część rzeczy da się, innych nie da - o tym również poszukaj. I taj jeszcze jedna uwaga - poruszanie wielu zagadnień w jednym temacie jest sprzeczne z naszym regulaminem, zatem o programie do Nokii podyskutuj w odpowiednim dla niego wątku (ewentualnie stwórz nowy, jeśli nic ciekawego nie znajdziesz).
Co do obsługi Nokii - wszystko zależy co chcesz zrobić - część rzeczy da się, innych nie da - o tym również poszukaj. I taj jeszcze jedna uwaga - poruszanie wielu zagadnień w jednym temacie jest sprzeczne z naszym regulaminem, zatem o programie do Nokii podyskutuj w odpowiednim dla niego wątku (ewentualnie stwórz nowy, jeśli nic ciekawego nie znajdziesz).
- shani
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
A to nie przypadkiem o to chodzi? --> http://www.ubuntu-pomoc.org/nie-mozna-u ... yty-cddvd/