[SOLVED]Cyborg R.A.T. 3 - konfiguracja xorg.conf nie działa po restarcie systemu

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
Awatar użytkownika
pawelkazik
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

[SOLVED]Cyborg R.A.T. 3 - konfiguracja xorg.conf nie działa po restarcie systemu

Post autor: pawelkazik »

Witam. Ostatnio zakupiłem myszkę taką jak w tytule postu, no i jest problem. Producenci, oczywiście nie umieścili na swojej stronie żadnych porad, sterowników pod dystrybucje.
Po uruchomieniu mam problem z poruszaniem się po systemie. Nie mogę poruszać się miedzy programami, nawet alt+tab nie działa. Aby kliknąć i zmienić okno muszę wciskać dodatkowy przycisk na myszce zaraz koło lewego klawisza, dopiero przy którymś z "kolorów" jest możliwość zmiany pomiędzy oknami otwartych programów.
Znalazłem rozwiązanie na forum zagranicznym

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1698482

Rzeczywiście problem znika po wylogowaniu się i ponownym zalogowaniu, ale wraca po ponownym uruchomieniu komputera. Mało tego system uruchamia się ponownie dłużej niż zwykle.
Wystarczy, że ponownie się wyloguje/zaloguje i jest już ok. Ma ktoś może pomysł co z tym zrobić?
Ostatnio zmieniony 28 lis 2011, 20:12 przez pawelkazik, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: Cyborg R.A.T. 3

Post autor: igotit4free »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomy
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

O co chodzi w tym wątku, na czym polega trudność?
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Awatar użytkownika
pawelkazik
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Re: Cyborg R.A.T. 3 - konfiguracja xorg.conf nie działa po restarcie systemu

Post autor: pawelkazik »

naprawdę nikt nie wie co może być przyczyną?

-- 28 lis 2011 20:11 --

Dobra gdyby ktoś miał kiedyś tą mychę podpiętą to rozwiązaniem jest wklejenie w xorg-a

Kod: Zaznacz cały

Section "InputClass" 
  Identifier "Mouse Remap" 
  MatchProduct "Saitek Cyborg R.A.T.3 Mouse" 
  MatchDevicePath "/dev/input/event*" 
  Option "ButtonMapping" "1 2 3 4 5 6 7 0 0 0 0 0 0 0" 
EndSection
I zrestartowanie serwera X.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”