Witam
Znów coś zmajstrowałem i nie wiem jak to naprawić. Znikły mi całkowicie paski tytułowe we wszystkich programach i oknach. Nie mogę teraz zmniejszyć okna (jeżeli jest zmaksymalizowane) ani przenieść jeżeli jest zmniejszone. Zamknięcie tylko alt+f4. Zauważyłem to dziś po otworzeniu pliku pdf. W ustawieniach nie widzę żadnej opcji ukrywania tego paska. Jak to naprawić?
Brak przycisków w oknach (zamknij, minimalizuj, zmniejsz)
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Re: Brak przycisków w oknach (zamknij, minimalizuj, zmniejsz)
Mi się tak dzieje jak robie coś przy Compizie czasem, jest tam taka opcja Reload Window Manager, jak nie masz Compiz Fusion Icon to w Terminalu wydaj polecenie:
Kod: Zaznacz cały
killall gnome-panel nautilus
Ostatnio zmieniony 09 sie 2011, 17:11 przez krycho_zak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
dziękuję! najpierw użyłem polecenia w terminalu. pojawiły się te przyciski ale po chwili znikły. przez compiza zadziałało prawidłowo
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Witam. Mam nadzieję, że nie naruszam regulaminu dodając od siebie pewną informację użyteczną. Te przyciski znikają kiedy znika dekoracja okien, więc w zależności od tego jakiej dekoracji okien używamy w terminalu wpisujemy:
lub
Mam nadzieję że pomoże innym w przyszłości 
gtk-window-decorator --replace&
emerald --replace&