Siema,
Czy jest możliwe wyłączenie całkowite karty nvidii w tym laptopie i śmiganie na układzie zintegrowanym intela?
Model ten ma wsparcie technologii Optimus, ale nie potrzebuję tego (więc i nie potrzebuję bumblebee), ponieważ do zadań w których będę używał ubuntu w zupełności wystarczy ta integra.
Po prostu chodzi mi o całkowite wyłączenie gf'a i zostawienie integry.
Z góry dzięki za pomoc
ASUS N53S* Wyłączenie karty dedykowanej, dyskretnej
- shani
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Re: ASUS N53S* Wyłączenie karty dedykowanej, dyskretnej
No to wlasnie zainstaluj ... bumblebee. Wszystko, ale to wszystko bedzie chodzilo na zintegrowanej karcie graficznej, a Nvidia bedzie wylaczona.
A nie ma jakiegoś sposobu na po prostu wyłączenie danego urządzenia? Bumblebee u mnie nie działa 

- shani
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Hmmm nie dziala? A probowales zatem moze wylaczyc nvidie w biosie? W niektoryh modelach asusa sie da.
Używam oprócz tego Win7, do grania, więc takie rozwiązanie odpada.
-- 1 paź 2011, o 01:13 --
No i nie działa w sensie, że nie zmienia mi się kolor lampki sygnalizującej który układ jest wykorzystywany, i nie jest to na pewno sprawa softowa (ta lampka), no a do tego nie zmienia się czas przebiegu na baterii na czym właśnie mi zależało najbardziej.
-- 1 paź 2011, o 01:13 --
No i nie działa w sensie, że nie zmienia mi się kolor lampki sygnalizującej który układ jest wykorzystywany, i nie jest to na pewno sprawa softowa (ta lampka), no a do tego nie zmienia się czas przebiegu na baterii na czym właśnie mi zależało najbardziej.