Torcs i kierownica Manty (mythbuntu)

Gry, które działają natywnie na Linuksie.
ch0mik
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Torcs i kierownica Manty (mythbuntu)

Post autor: ch0mik »

Witam,

czy Ktoś z Was ma doświadczenie z kierownicą Manty (tutaj innej firmy, ale wygląda tak samo : http://www.radar.pl/KIEROWNICA-RAJDOWA- ... multimedia) pod Torcsem ?

Kierownica jest wykrywana, reaguje przy mapowaniu klawiszy - ale nie działa (nie można jeździć normalnie - tak jakby była nieskalibrowana, a nie wiem jak to zrobić)

ta sama kierownica poprawnie działa w grze z tym Tuxem co zjeżdża po śniegu.

P.
Awatar użytkownika
Shimmy
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Torcs i kierownica Manty (mythbuntu)

Post autor: Shimmy »

Jeśli lubisz gry wyscigowe, polecam zainstalować nowsze symulatory - VDrift, Speed Dreams. Są to forki Torcs'a, tyle że nowsze, lepiej dopracowane. Dostępne na playdeb.net. Niedługo ma wyjść ścigałka z prawdziwego zdarzenia, oczywiście płatna, zerknij: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... xuV_GTUNaY

Wracając do problemu, skoro kierownica działa z Tux Racer, to system skalibrował ją i wykrył poprawnie, błąd może być po stronie gry, a z tego co mi wiadomo w Torcs'ie nie ma opcji kalibracji. Sprawdź powyższe gry, czy tam również kierownica nie działa poprawnie.
ch0mik
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Re: Torcs i kierownica Manty (mythbuntu)

Post autor: ch0mik »

ok, sprawdze - SpeedDreams instalowałem (z playdeb), ale nie sprawdzałem. doinstaluje jeszcze VDrift.

P.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Linuksowe”