Mysz komputerowa na PS\2 zawiesza się
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: Inna
Mysz komputerowa na PS\2 zawiesza się
Witam mam problem z myszką komputerową, która nagle zawisza sie podczas działania systemu.Reinstalowałem system ,ale nie pomogło problem ten pojawiał się na nawet podczas instalacji systemu.Mysz zawiesza sie niezależnie od tego jakie czynności wykonuje na komputerze, w różnych odstępach czasu od startu systemu.Mysz podpięta jest na na gniazdo PS\2. Jest to mysz firmy IBOX kupiłem ją za jakies 30-40zł pare lat temu.Płyta głowna jest z seri P55 i cpu i5.Mysz działa na windowsie bez problemu.Jestem początkujący jeśli chodzi o linux.Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 06 paź 2011, 10:31 przez krzysiel00, łącznie zmieniany 3 razy.
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Re: Mysz komputerowa na PS\2 zawiesza się
Pierwsze i podstawowe pytanie - czy jesteś pewien, że to myszka się zawiesza? System pracuje normalnie i z klawiatury da się go obsługiwać?
Poszukaj informacji w logach systemowych (cohciażby /var/log/messages) - zazwyczaj wszelkie nieprawidłowości w działaniu systemu są tam skrupulatnie zapisywane...
Poszukaj informacji w logach systemowych (cohciażby /var/log/messages) - zazwyczaj wszelkie nieprawidłowości w działaniu systemu są tam skrupulatnie zapisywane...
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: Inna
Re: Mysz komputerowa na PS\2 zawiesza się
A przepraszam nie ujełem tej informacji w poście.Podczas zawieszania się myszki system chyba dalej pracuje ponieważ muzyka gra, próbowałem wciskać jakieś klawisze na klawiaturze, nie jestem pewien czy klawiatura się też zawisiła czy poprostu nie wciskałem odpowiednich klawiszy od skrutów w linuksie bo ich nie znam.Raczej mi się wydaje że klawiatura też się zawiesiła