Witam!
Problem mam następujący. Jestem osobą uczącą się języka chińskiego i do tego potrzebuję język transkrypcję pinyin. W Windowsie dało się zainstalować dodatek do języka i przy zmianie na chiński automatycznie zamieniał słowa na znaki. Zapewne nie jest to dosyć powszechny problem, lub ja nie mogę odnaleźć odpowiedzi.
pinyin
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Re: pinyin
Po pierwsze:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Po drugie: jesteś pewien, że nikt inny na całym globie nie spotkał się z podobnym problemem?
Wujek
po wpisaniu "ubuntu 11.10 pinyin" podsunął mi chociażby coś takiego: http://www.pinyinjoe.com/linux/ubuntu-1 ... -setup.htm
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Po drugie: jesteś pewien, że nikt inny na całym globie nie spotkał się z podobnym problemem?

Wujek