Witam,
korzystam z 64-bitowej wersji Ubuntu 11.10, mam problem ze zgrywaniem płyt CD do formatu MP3.
Zgodnie z tym, co można znaleźć w większości poradników należy zainstalować paczkę libk3b2-mp3, która powinna znajdować się w repozytorium Universe.
Jej tam po prostu nie ma (chyba od kilku wydań).
Wyczytałem, że wszystko czego potrzebuję znajdę w libk3b6-extracodecs.
Mimo, że jest u mnie zainstalowana, a wszystkie wtyczki są uruchomione, na liście formatów do których mogę zgrywać pliki nie widzę popularnego MP3.
Póki co radzę sobie zgrywając dane najpierw do ogg, po czym używam programu "Sound Converter" do zmiany ich formatu.
Czy jest jednak szybszy - lepszy sposób?
K3b - jak zgrywać CD do MP3?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Re: K3b - jak zgrywać CD do MP3?
A korzystałeś z aplikacji Sound Juicer? W centrum oprogramowania figuruje zdaje się pod nazwą Zgrywanie Płyt CD audio.
Poszukaj, zainstaluj sobie i sprawdź czy działa - może przy instalacji pociągnie jakieś zgubione zależności.
Poszukaj, zainstaluj sobie i sprawdź czy działa - może przy instalacji pociągnie jakieś zgubione zależności.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: K3b - jak zgrywać CD do MP3?
Witam.
Również mam problem z k3b'em i zgrywaniem płyt CD-audio w mp3. Po włączeniu k3b w System Notification Helper mam informacje o dodatkowych pakietach. Jest wśród nich 'kodowanie mp3'. Niestety jak zaznaczam, aby zainstalowało pakiet po autoryzacji pokazuje się komunikat, że został już pomyślnie zainstalowany, ale nie mam do wyboru typu pliku mp3 przy zgrywaniu.
A program Sound Juicer nawet się nie włącza, tylko odrazu wyświetla:
Również mam problem z k3b'em i zgrywaniem płyt CD-audio w mp3. Po włączeniu k3b w System Notification Helper mam informacje o dodatkowych pakietach. Jest wśród nich 'kodowanie mp3'. Niestety jak zaznaczam, aby zainstalowało pakiet po autoryzacji pokazuje się komunikat, że został już pomyślnie zainstalowany, ale nie mam do wyboru typu pliku mp3 przy zgrywaniu.
A program Sound Juicer nawet się nie włącza, tylko odrazu wyświetla:
- Załączniki
-
- snapshot4.png
- (30.21 KiB) Nie pobierany