błąd systemowy: "Naruszenie ochrony pamięci".
Instalowałem wczoraj Jave. Zrobiłem linka symbolicznego do jednego katalogu, który nie zadziałał. Zrobiłem kolejnego linka do innego katalogu - java zadziałała(w firefoxie). Zatem chciałem sprawdzić który z linków jest zbędny i raz usunąłem jednego z nich - java przestała działać więc zrobiłem ponownie tego linka i usunąłem tego drugiego - znowu java nie działa.
I w tym momencie wystąpił problem. Przy kolejnej próbie wykonania linka (ln -s ...) wywala powyższy błąd.
Udało mi się raz zrobić linka w innej lokalizacji do zupełnie innego pliku (robiłem to w kilku lokalizacjach i na róznych plikach w celach testu).Raz się udało.
RAM sprawdziłem Memtestem - który nic nie wykazał. Z doświadczenia wiem, że nie ma co w 100% ufać memtestowi ale mnie to raczej wygląda na jakiś błąd w bibliotekach czy cuś tylko nie wiem jak teraz wytropić powód tego problemu. Do tej pory korzystałem z wersji 10.04 i nie miałem najmniejszych problemów. Powyższy błąd wyrzuca mi po wczorajszej reinstalacji(formacie starej partycji) na wersję 11.10
Czy ktoś może pomóc albo chociaż naprowadzić mnie na jakąś konkretną ścieżkę?
Kombinuje dalej. Gdzieś wyczytałem, żeby uruchomić usługę crash report - niestety stworzony plik jest pusty. Żadnej informacji o błędzie.
Znalazłem obejście problemu bo rozwiązaniem tego nazwać nie mogę. Mianowicie, wykonując link symboliczny należy wykonać polecenie nie będąc ani w lokalizacji docelowej linku ani w lokalizacji pliku linkowanego. Temat pozostawiam otwarty gdyż nie jest to rozwiązaniem problemu.