Ale ja chce cos na stale, tj. w tym poradniku co podalem, ale nie mam takiego pliku

.
A te komendy co podales to pewnie bym musial co chwile pisac, bo po odpaleniu compiz ciagle to mam.
Zainstalowanego mam mint lxde 11, mietowy remix, 32bit.
Nic w nim nie robilem, hehe zabawne w linuxie jest to ze choc nic sie nie robi to i tak jakas niespodzianka jest.
przyklad. po instalacji i restarcie systemu bylo all ok, pozniej wylaczylem kompa, odpalam ponownie a juz na starcie wywalilo i wywala dalej blad z brakiem boot screenu itp, oczywiscie pozniej juz przechodzi do logowania, ale widac ze z niczego i linux sie sypie, gratki, moze ktos obroni linuxa, spodziewalem sie rewelacji w porownaniu do ms shita ale wychodzi na to ze ms shit to bardzo spoko, moze i sie sypie, ale nie od razu i nie zniczego.
Kolejna sprawa, z mint 11 katya standardowym mialem mozliwosc autologowania, tzn. po odpaleniu nic nie musialem wpisywac itp. teraz musze, logowac sie, wpisywac login i haslo omg, nigdzie nie moge znalezc jak to wylaczyc, wie ktos jak to zrobic, w zwyklym katya 11 mint od razu byla taka opcja latwo dostepna w lxde nie ;/.