Witam ,
Kupiłem najnowszą mysz Logitech Performance MX , działam na ubuntu 10.10. Poprzednio miałem MX Revolution i nie było problemów aby dodatkowe klawisze zaprogramować do poszczególnych czynności w skrótach klawiszowych, niestety przy gryzoniu Performance MX żadne dodatkowe klawisze nie dadzą się zaprogramować przy pomocy skrótów klawiszowych. Zależy mi przede wszystkim aby 1 klawisz zamykał dane okno, ewentualnie drugi odpowiadał za minimalizacje.
Pytanie : W jaki sposób zaprogramować klawisze, jaką aplikacją, sposobem ? Na pewno odpada btnx gdyż przy pierwszym razie działa a przy drugim nie chcę się na nowo uruchomić...Dodam, iż jestem początkującym użytkownikiem linuxa .
Bardzo proszę o pomoc, gdyż zależy mi na skrótach...
Pozdrawiam.
Mysz Logitech Performance MX + programowanie klawiszy
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Fluxbox
- Architektura: x86
Re: Mysz Logitech Performance MX + programowanie klawiszy
Prawdopodobnie po pierwszym uruchomieniu i zamknięciu okna programu btnx masz uruchomiony i ponownie nie daje się uruchomić.
Sprawdź poleceniem top jaką nazwę ma uruchomiony proces z btnx a potem go zabij. prawdopodobnie
Teraz da się uruchomić ponownie.
Pozdrawiam
Sprawdź poleceniem top jaką nazwę ma uruchomiony proces z btnx a potem go zabij. prawdopodobnie
Kod: Zaznacz cały
sudo killall btnx
Pozdrawiam
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
W procesach nie widać działającego btn'xa..Po prostu źle u mnie działa - nie chcę ponownie się załadować .
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Fluxbox
Mnie się to też trafiło. Jeżeli nie masz aptitude to zainstaluj. Pewnie można zrobić to samo za pomocą apta i dpkg, ale nie znam na tyle.
Rozwiązanie:
Musi być bo przedostanie polecenie nie zadziała.
Pozdrawiam
Rozwiązanie:
sudo su
sudo aptitude purge btnfx btnfx-config
sudo rm -R /etc/btnx
aptitude purge $( dpkg -l | awk '/^rc/{ print $2 }' )
aptitude install btnx btnx-config
btnx-config
sudo su
Pozdrawiam