Android, początki

Bash, C, C++, Java, PHP, Ruby, GTK, Qt i wiele innych - wszystko tutaj.
salt_cushy
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: LXDE
Architektura: x86

Android, początki

Post autor: salt_cushy »

Nie wiem czy szybciej nauczę się programować w androidzie bez postaw Javy z tuków na thenewboston.org tzn. na pamięć, czy raczej poznać mechanizmy javy naukajavy.pl. Zrobiłem sobie niezłe zaległości jak i cała grupa i będę miał problem z zaliczenie przedmiotu nie wspominając o projekcie :(. A jak było z wami? :)
Ostatnio zmieniony 01 gru 2011, 15:51 przez salt_cushy, łącznie zmieniany 1 raz.
Razi
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Kontakt:

Re: Android, podstaw javy czy bez...

Post autor: Razi »

Mi przejście na samą Javę SE zajęło kilka godzin bez żadnych specjalnych kursów, po kilku dniach już znałem solidne podstawy działania mechanizmów w Javie. Oczywiście bez googla się nie obeszło, to podstawa :) Lepiej znać mechanizmy wszystkie i jak to działa, wie się wtedy jak coś łatwiej zrobić.

Co do Androida: tam jest Java, ale nie do końca ta sama. Język ten sam, ale nie ma dostępnych wszystkich tych samych klas, głównie chodzi tu o GUI i chyba operacje na plikach. Sam sposób budowania aplikacji też jest inny niż na desktopy, nie ma swobody typu "pokaż/ukryj okno".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Programowanie”