Brak minimzliozacji okien

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
AleksanderK
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Brak minimzliozacji okien

Post autor: AleksanderK »

Powiem wam, że zgłupiałem.Aktualizowałem ubuntu do 11.10 było super. Nagle stwierdziłem, że każde okno nie ma opcji minimalizacji-, bowiem byłem happy, że powrót Ubuntu do dobre rozwiązanie. Widzę, żę wróciłem w kanał dysfunkcyjny. SPADAM DO MINTA.

-- 12 gru 2011 18:08 --

Gdy minęła złość jeszcze raz poeksperymentowałem z Ubuntu Shell i okazało się, że Shell jest całkiem przyjazne i daje dobry dostęp do programów. Doczytałem, że aby zminimalizować aplikacje należy kliknąć na lewy górny róg. Pojawiają się minimalizacje na ekranie. Kliknięcie na nie powoduje maksymalizację okna. W sumie trzeba się przestawić i przyzwyczaić. W Ubunt-pomoc można znaleźć różne aplikacje by go sobie dostosować do własnych potrzeb. Chcąc mieć klasyczne Gnome, przed logowaniem w kółku przy haśle wybieramy dowolne środowisko i jest ok. Słowem zwracam honor Ubuntu i dalej z nim zostaję, bo warto. Śmiga aż miło. Temat zamykam jako rozwiązany. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”