Może Wy mi pomożecie. Ja już nie mam na to siły

Dodam że chodzi o Ubuntu Studio - ale to raczej nie ma większego znaczenia
Kod: Zaznacz cały
cat /ścieżka/do/obrazu/*.iso | md5sum
No właśnie, a powinna być identyczna. Stąd mogą wynikać błędy w pliku obrazu iso, potem problemy z nagraniem, a potem z uruchomieniem live-cd. Jeśli pobierałaś z ftp to pobierz z torrenta lub odwrotnie.Hmm, suma kontrolna jest trochę inna niż ta podana na stronie....
Jeśli masz pod ręką - spróbuj z płytą CD/DVD-RW. Nagrywaj z możliwie (rozsądnie) najmniejszą prędkością.Teraz kupiłam Verbatina ale boję się że kolejną spalę
Mogę spróbować. Tylko co jeśli znowu się spali? Suma kontrolna przecież jest inna...marcin1982 pisze: Jeśli masz pod ręką - spróbuj z płytą CD/DVD-RW. Nagrywaj z możliwie (rozsądnie) najmniejszą prędkością.
Też nie ogarniam ;] Tam są dwie sumy do x86 i do 64 bit.Obawiam się że jak jeszcze raz pobiorę będzie to samo gdyś z dwa inne ISO(11.04) również mają inną sumę kontrolną niż trzeba :/ Nie wiem jak to się dzieje, nie pojmuję tego
Tutaj nie doradzę - ale przejrzyj forum pod tym kątem - może znajdziesz jakieś sensowne propozycje.Ubuntu Studio potrzebne mi jest do tworzenia muzyki.
Wygląda na to, że się jednak da. Upewnij się, że masz aktualny system:Jakby dałoby się upgradować podstawowe Ubuntu 11.04 na Ubuntu Studio bez robienia bałaganu w systemie i jeszcze ktoś by mi powiedział jak to zrobić w prosty sposób, byłabym wniebowzięta ;-)
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install ubuntustudio-desktop
/var/log/apt/history.log
--purge
marcin1982 pisze: Bałaganu w systemie wykluczyć się nie da, ale od czego jest plik:W razie czego odinstalujesz po prostu wszystkie pakiety z opcją:Kod: Zaznacz cały
/var/log/apt/history.log
;]Kod: Zaznacz cały
--purge
cp /var/log/apt/history.log ~/Pulpit
ubuntustudio-desktop
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości