Witam.
Jestem początkującym użytkownikiem linuxa i chciałbym na stałe się przesiąść z windowsa ale nie mogę ustawić sobie telewizora tak jak bym chciał.
Tzn przez X serwer czy jak to sie nazywa ustawiłem klonowanie, ustawiłem, że ekrany są obok siebie. Ale tak czy siak przez to, że nie mogę ustawić tej samej rozdzielczości tracę część obrazu na TV.
Szukałem w google, ale nigdzie nie znalazłem rozwiązania tego problemu. Jeśli ewentualnie było a nie znalazłem to proszę o link.
Niby mogę ustawić obraz na samym TV ale to nie jest dla mnie rozwiązanie.
Ucinanie obrazu na 2 ekranie - Nvidia. Jak ustawić "pełne" klonowanie.
Re: Ucinanie obrazu na 2 ekranie - Nvidia. Jak ustawić "pełne" klonowanie.
Zmieniłem ręcznie rozdzielczości w xorg ale i tak nie wiem jak zapisać bo piszę, że się nie da.
Czy nikt, ze społeczności tego forum nie umie mi pomóc?
-- 31 gru 2011, o 17:45 --
TV mi ustawia na 1280x760 i nic z tym nie moge zrobic. W xorg zmienilem i zapisalem na 1366 na 768 a i tak mi po restarcie zmienia jak bylo. Troche zenada, ze linux nie obsluguje klonowania i jak bym chcial na TV cos ogladac ucina mi obraz. :/
Czy nikt, ze społeczności tego forum nie umie mi pomóc?

-- 31 gru 2011, o 17:45 --
TV mi ustawia na 1280x760 i nic z tym nie moge zrobic. W xorg zmienilem i zapisalem na 1366 na 768 a i tak mi po restarcie zmienia jak bylo. Troche zenada, ze linux nie obsluguje klonowania i jak bym chcial na TV cos ogladac ucina mi obraz. :/
=)