Galvatron pisze:Pozwolę sobie uprzedzić następne pytanie, które i tak na pewno padnie: Co w takim razie z pierwszą wersją 64-bit, która miała być na nim oparta? Poczekasz na 3.2.x/3.3, czy może oprzesz się o 3.1.7/3.1.8?
Jeśli błędy w 3.2.x nie zostaną usunięte w ciągu tygodnia, maksymalnie dwóch wypuszczę kernel oparty o linie 3.1.x.
Pozdrawiam
-- 05 sty 2012 15:19 --
Co do kernela ... testuje jeszcze wersje v17.5. Powiem tak nie podobały mi się standardowe ustawienia wewnętrznego zegar HZ ... są albo 100 (serwerowe = mega wydajność/straszna responsywność), albo standardowe 250 ... stosuje Canonical (bardzo dobra wydajność/średnia albo słaba responsywność - w szczególności pod obciążeniem), 300 wartość pośrednia niezła ale mnie nie satysfakcjonuje "do końca"

i stosowna przeze mnie 1000 (super responsywność, ale gorsza wydajność). Wkurzało mnie, że nie mogę dobrać jeszcze wartości pośredniej. Pomyślałem, ze idealną byłaby wartość 500 ... i dodatkowo natknąłem się na to, że taką wartość stosują Developerzy odpowiedzialni za bardzo responsywne kornele dla Androida np. Cyanogen. Zmodyfikowałem źródła kernela

i skompilowałem tak kernel v17.5-Brazos ... i powiem szczerze to chyba to czego szukałem

. Wydajność nieosiągalna zarówno dla kernela z ustawianiami 250, jak i 1000 ... wydajność zbliżona do 100 HZ, a responsywność bardzo dobra. Teraz testy przez parę dni i jeśli będzie działać prawidłowo udostępnię takie wersje. Jak będą problemy będzie wersja z 1000 HZ.
Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl