pax0r pisze:e X t 7 3 pisze:Cóż na razie ARM nie ruszam [choć już wiem jakie optymalizacje bym zastosował

]
A moglbys tak chociaż podzielic sie swoimi przemysleniami co do tych optymalizacji?

bo rozwijam kernel dla jednego urządzonka z androidem i zastanawiam sie co jeszcze mozna by poprawic

Witaj w przyszłym tygodniu moze coś napisze - jak znajdę chwilę

.
Co do kernela v17.5 ... zatem tu prawdopodobnie – jeszcze musze mieć 100 % pewność - do wersji ostatecznej "wkradł" się mały regres w stosunku do wcześniejszych wersji testowych. Zatem jeśli się nie mylę i wszystkie testy to potwierdzą, możecie sie spodziewać w najbliższych dniach wersji v17.6, która to (zarówno atom, jak i K8) powinna być szybsza od 4 do 7 % w stosunku do v17.5.
Pozdrawiam
-- 12 sty 2012 11:11 --
Ponadto nowsza wersja powinna przynieś kolejne obniżenie zużycia energii, co prawda będzie to symbolicznie ok. 1 %, ale zawsze do przodu

.
Pozdrawiam
-- 12 sty 2012 11:23 --
Zatem tak, mogę potwierdzić, że kernel v17.6 będzie szybszy o wskazane powyżej wartości ... a zużycie energio powinno sie poprawić bardziej niż wskazany 1 %

... przykładowo pod Brazos, zamiast 7.9 Watta, jest 7.34, zamiast 6.8 jest 6.16, zamiast 4.17-4.8, jest 3.79-3.99 Watta

.
Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl