iPhone bez USB
- woti
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
iPhone bez USB
iPhone 3 GS z ios 4 spokojnie i łatwo łączył się z Ubuntu przez USB. Uległem fałszywej reklamie i zaktualizowałem badziewie do wersji 5.o.1
W nagrodę za łatwowierność mój "telefon" nie łączy się ani przez WiFi, ani przez Bluetooth, ani przez USB. Dla USB przynajmniej pojawia się komunikat:
Nie można zamontować iPhone
Nieobsłużony błąd blokowania (-4)
Używam Ubuntu 10.04 (na bieżąco aktualizowany).
Czy mogę liczyć na podpowiedź? Z góry dziękuję.]
--------
P.S. Jailbreak i Cydia nie pomogły. Albo nie umiałem skorzystać?
W nagrodę za łatwowierność mój "telefon" nie łączy się ani przez WiFi, ani przez Bluetooth, ani przez USB. Dla USB przynajmniej pojawia się komunikat:
Nie można zamontować iPhone
Nieobsłużony błąd blokowania (-4)
Używam Ubuntu 10.04 (na bieżąco aktualizowany).
Czy mogę liczyć na podpowiedź? Z góry dziękuję.]
--------
P.S. Jailbreak i Cydia nie pomogły. Albo nie umiałem skorzystać?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Środowisko graficzne: MATE
Re: iPhone bez USB
A możesz cofnąć aktualizację i wrócić do iOS 4.
Sprzęt:
Main Laptop: MacBook Air 2020 i5 10th gen/8GB/512 GB SSD (macOS)
2nd Laptop: Toshiba L300 C2D/2GB/120GB SSD (Ubuntu Mate)
Desktop: i3 6th gen/8GB/480 GB SSD + 2TB HDD (Windows 11+Ubuntu 20.4 LTS)
Main Laptop: MacBook Air 2020 i5 10th gen/8GB/512 GB SSD (macOS)
2nd Laptop: Toshiba L300 C2D/2GB/120GB SSD (Ubuntu Mate)
Desktop: i3 6th gen/8GB/480 GB SSD + 2TB HDD (Windows 11+Ubuntu 20.4 LTS)
- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
albo ja ci się nudzi to daj androida dla iphone
http://www.pcworld.com/article/196595/h ... phone.html
http://www.pcworld.com/article/196595/h ... phone.html
witam
Linuxozaurus
Santo Subito Ioannes Paulus II "wolne oprogramowanie dla wolnych ludzi"
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.
Sława Ukrajini!
Linuxozaurus
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.
- woti
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
1/ Próbowałem cofnąć do iOS 4, ale nie wyszło. Straciłem cały dzień na kilku próbach. Nie mam tu linku do poradnika, z którego korzystałem, bo pod windą
2/ Jailbreak na iOS 5 właśnie się ukazał i jest OK. Tzn. zamontowała się Cydia i jej polonizacja. Więcej nie wiem - dopiero uczę się tego gadżetu (myślę o iPhone).
3/ O Androidzie na iPhone 3 GS nic nie wiem. TCzytałem gdzieś, że słabo chodzi. Czy może Ty masz o tym wiarygodne doświadczenia, informacje?? W artykule piszą o starszych wersjach...
3/ Pod windą USB działa, zatem wydaje się, że w iOS 5 "nareszcie" naprawili sławną "dziurę" w iOS. I żal serce ściska
ale może hakerzy wolnego oprogramowania sobie z tym poradzą 

2/ Jailbreak na iOS 5 właśnie się ukazał i jest OK. Tzn. zamontowała się Cydia i jej polonizacja. Więcej nie wiem - dopiero uczę się tego gadżetu (myślę o iPhone).
3/ O Androidzie na iPhone 3 GS nic nie wiem. TCzytałem gdzieś, że słabo chodzi. Czy może Ty masz o tym wiarygodne doświadczenia, informacje?? W artykule piszą o starszych wersjach...
3/ Pod windą USB działa, zatem wydaje się, że w iOS 5 "nareszcie" naprawili sławną "dziurę" w iOS. I żal serce ściska

Ostatnio zmieniony 12 sty 2012, 20:17 przez woti, łącznie zmieniany 1 raz.
- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
http://www.zdnet.com/blog/mobile-news/a ... wrong/5068 to masz linka na ten temat
http://www.youtube.com/watch?v=KqYWJorG ... ure=fvwrel dual boot z androidem starszy model
jeśli chodzi o doświadczenie to ja nie mam bo nie mam iphona ale mam tel z androidem
-
http://www.youtube.com/watch?v=KqYWJorG ... ure=fvwrel dual boot z androidem starszy model
jeśli chodzi o doświadczenie to ja nie mam bo nie mam iphona ale mam tel z androidem

witam
Linuxozaurus
Sława Ukrajini!
Linuxozaurus
- woti
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Dzięki za podesłanie tak szybkie, ale moja angielszczyzna cokolwiek słaba - tyle rozumiem, że Android chyba słaby?
No, i czy ma polskie tłumaczenie...
A może da się toto zainstalować obok iOS? A'la winda i Ubu na 1 kompie???
No, i czy ma polskie tłumaczenie...
A może da się toto zainstalować obok iOS? A'la winda i Ubu na 1 kompie???
- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
tak można masz to na filmiku (dual Boot) instalka na karcie mikro SD
android jest po polsku ( mam tel z androidem galaxy s )
moja UWAGA
aby zrobić dual boota trzeba mieć jailbreaka i potrzebujesz cydii
http://lifehacker.com/5693309/how-to-in ... easy-steps dokładny opis po angielsku
jak cię interesuje android for iPhone to nasz go pod nazwą iDroid
instalacja iDroida instrukcja po polsku
http://helpgsm.pl/iphone-android-idroid.html
android jest po polsku ( mam tel z androidem galaxy s )
nie zgadzam się z tym jedynie można narzekać to na akumulatorAndroid chyba słaby?
moja UWAGA
aby zrobić dual boota trzeba mieć jailbreaka i potrzebujesz cydii
http://lifehacker.com/5693309/how-to-in ... easy-steps dokładny opis po angielsku
jak cię interesuje android for iPhone to nasz go pod nazwą iDroid
instalacja iDroida instrukcja po polsku
http://helpgsm.pl/iphone-android-idroid.html
Ostatnio zmieniony 12 sty 2012, 20:55 przez linuxozaurus, łącznie zmieniany 2 razy.
witam
Linuxozaurus
Sława Ukrajini!
Linuxozaurus
- woti
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
1/ W moim iPhone nie widzę miejsca na dodatkową kartę SD. No, chyba że wtyka się zamiast sieciowej (telefonicznej)?
2/ Co prawda rok temu, ale napisali, że akumulator iPhone pada po 3 godz.!
http://forum.myiphone.com.pl/instalacja ... 34-60.html
To więc raczej dyskwalifikuje. Póki co, mam nadzieję... Chyba, że aucie, na stałym "dożywianiu"
Może w charakterze GPS by to miało sens?
3/ Czy mam rozumieć, że Ty używasz iPhona z dwoma równoległymi systemami?
Jak wyżej napisałem, mam iOS 4,do tego wykonany jailbrek i Cydię
I iPhona od kilku dni...
4/ Wcześniej miał iOS4 i Ubu świetnie widział katalogi multimedialne (nie pamiętam, czy także notatki). Raczej nie widział adresów (a chciało by się móc je kopiować i obsługiwać na kompie). Czy Android na to pozwala?
--
Pardon, że tak marudzę, ale widać sporo o tym wiesz
Póki co muszę opuścić ten miły kącik, więc może dasz radę krótko do jutra coś jeszcze mi podpowiedzieć. Z góry dzięuję.
PS. Własnie doczytałem:
2/ Co prawda rok temu, ale napisali, że akumulator iPhone pada po 3 godz.!
http://forum.myiphone.com.pl/instalacja ... 34-60.html
To więc raczej dyskwalifikuje. Póki co, mam nadzieję... Chyba, że aucie, na stałym "dożywianiu"

Może w charakterze GPS by to miało sens?
3/ Czy mam rozumieć, że Ty używasz iPhona z dwoma równoległymi systemami?

I iPhona od kilku dni...
4/ Wcześniej miał iOS4 i Ubu świetnie widział katalogi multimedialne (nie pamiętam, czy także notatki). Raczej nie widział adresów (a chciało by się móc je kopiować i obsługiwać na kompie). Czy Android na to pozwala?
--
Pardon, że tak marudzę, ale widać sporo o tym wiesz

Póki co muszę opuścić ten miły kącik, więc może dasz radę krótko do jutra coś jeszcze mi podpowiedzieć. Z góry dzięuję.
PS. Własnie doczytałem:
Odmienne opinie???Jak zainstalować idroid obok ios w prosty sposób:
http://www.youtube.com/watch?v=h85htexrdg4
pobawić się można ale na co dzień nie da się użytkować ze względu na krótką prace na baterii, dodatkowo brak android market i kilka jeszcze mankamentów na razie dyskwalifikują idroid jako system do codziennego użytku
- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
musisz mieć czytnik kart w twoim IPhone i nie jest zamiast karty SIM (telefoniczna) jeśli nie wiesz patrz instrukcja tel1/ W moim iPhone nie widzę miejsca na dodatkową kartę SD. No, chyba że wtyka się zamiast sieciowej (telefonicznej)?
na pisałam wyraźnie ze nie mam iPhona tylko galaxy s z Androidem i mi trzyma dłużej niż 3 godziny3/ Czy mam rozumieć, że Ty używasz iPhona z dwoma równoległymi systemami?
Jak wyżej napisałem, mam iOS 4,do tego wykonany 3/ Czy mam rozumieć, że Ty używasz iPhona z dwoma równoległymi systemami?
I iPhona od kilku dni...

znowu nie czytasz co napisałam na temat telefonu

Jak masz Jailbreak Cydię i masz łatwą drogę do iDroida tylko potrzebujesz
karty mikro SD
bootlece
OpenIBoot
iDroid
uruchamianie iDroid
przechodzimy do QuickBoot i naciskamy na "Androida" (iDroid)
zamykanie iDroid
Musimy pamiętać ze aby wyłączyć androida należy przejść do Dev tools i następnie Terminal Emulator
wpisujemy : su zatwierdzamy (allow) i wpisujemy : reboot
można zarządzać telefonem z linuxaCzy Android na to pozwala?
ja pisałam na temat Androida a je o jego forku specjalnie na iPhone o nazwie iDroid
- woti
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Dzięki za podpowiedzi. Póki co mam wyjazd, to nic nie sprawdzę = nie odpowiem.
Tym niemniej, dla tych, którzy nie mają odwagi (jak ja na razie) zainstalować iDroida - problem łączności z Ubuntu pozostaje. Mam wrażenie, że trzeba będzie trochę poczekać, nim "nasi" znajdą sposób na złamanie bzdurnego "zabezpieczenia" iOS5. A może by tak producent iPhona zechciał przestać się wygłupiać i dopisał jakiś podprogramik dla nie mających chęci na korzystanie z MSWindows? Nawet z opcją, że grozi utrata gwarancji?? Bym napisał jakiś postulat, ale nie dam rady po angielsku i nie bardzo teraz wiem też, gdzie... Ale kto wie - może się pomyśli? A może by tak linuksiarze wystąpili z takim żądaniem (a'la list otwarty Wolnej Społeczności) większą grupą?...
Tym niemniej, dla tych, którzy nie mają odwagi (jak ja na razie) zainstalować iDroida - problem łączności z Ubuntu pozostaje. Mam wrażenie, że trzeba będzie trochę poczekać, nim "nasi" znajdą sposób na złamanie bzdurnego "zabezpieczenia" iOS5. A może by tak producent iPhona zechciał przestać się wygłupiać i dopisał jakiś podprogramik dla nie mających chęci na korzystanie z MSWindows? Nawet z opcją, że grozi utrata gwarancji?? Bym napisał jakiś postulat, ale nie dam rady po angielsku i nie bardzo teraz wiem też, gdzie... Ale kto wie - może się pomyśli? A może by tak linuksiarze wystąpili z takim żądaniem (a'la list otwarty Wolnej Społeczności) większą grupą?...